Monday, January 26, 2015

Ο κ. ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Ο κ. ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου 
=====

Οι πρόσφατες αναρτήσεις του οικονομολόγου κ. Βασίλη Χαραλάμπους και του "Χριστούφαντου" έτυχαν πολλής προσοχής από τους αναγνώστες. Και δικαίως, επειδή ανατέμνουν εύστοχα το αποτέλεσμα των εκλογών και τις συνέπειες της αφροσύνης μας. 

Αντί να προσφεύγουν στις “σκοτεινές δυνάμεις” και στις λοιπές κουταμάρες που επικαλούνται όσοι αρνούνται να μας βοηθήσουν να δούμε την αλήθεια, οι δύο αρθρογράφοι μας καλούν να αναλάβουμε την ευθύνη μας και να αναζητήσουμε με τη μετάνοια τη διόρθωση των ημαρτημένων.

Με το άρθρο του ο κ. Χαραλάμπους επεσήμανε ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι ένα κόμμα έχασε και ένα αλλο κέρδισε, αλλά ότι η Ελλάδα ζημιώθηκε επειδή έπεσε σε βαθύ γκρεμό.

Οσο για τον φόβο ότι οι μάζες θα απογοητευτούν επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ -προσθέτω και ο Καμμένος- δεν θα εκπληρώσουν τις δημαγωγίες τους, θα ήθελα να καθησυχάσω τον κ. Χαραλάμπους με τους στίχους του Κώστα Καρυωτάκη στην ωδή του προς τον Ανδρέα Κάλβο:

“Θρήνησε, 
θρήνησε τὴν πατρίδα, 
νεκρὰν ὅπου σκυλεύουν 
ἀλλοφρονοῦντα τέκνα της.

Θα καταπιούμε, αγαπητέ κ. Χαραλάμπους, το χαστούκι της δημαγωγίας και του λαικισμού του ΣΥΡΙΖΑ και το εφάμιλλο του κ. Καμμένου, χωρίς κανένα πρόβλημα, διότι

“Μικράν, μικράν, κατάπτυστον
ψυχὴν ἔχουν αἱ μᾶζαι,
ἰδιοτελῆ καρδίαν,
καὶ παρειὰν ἀναίσθητον
εἰς τοὺς κολάφους.”

Θα ανοίξουμε πιθανόν φωνή, θα διαμαρτυρηθούμε ίσως με μούντζες στην πλατεία Συντάγματος, θα αναζητήσουμε οπωσδήποτε κάποιες “σκοτεινές δυνάμεις” για να τους αποδώσουμε την ευθύνη, αλλά το μόνον που δεν θα κάνουμε είναι αυτό που χρειάζεται να κάνουμε: Να μετανοήσουμε. Να αλλάξουμε νοοτροπία.

Εκτός αν ο Αγιος Θεός κάνει το μεγάλο θαύμα...

No comments:

Post a Comment