Friday, January 16, 2015

ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΩΝ!!!


ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΩΝ!!!

(ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ)

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Ο μωαμεθανός αξιωματούχος Σαλίχ αλ Μουναζίντ, απαντώντας σε ερώτηση, εξέδωσε φετβά με τον οποίο απαγορεύει την κατασκευή…χιονανθρώπων!

Στη Σαουδική Αραβία άνθρωποι σαν τον πιο πάνω, έχουν τρομακτική δύναμη και μάλιστα διαθέτουν σαν εκτελεστικό όργανο την λεγόμενη θρησκευτική αστυνομία, που επιβάλλει την εκτέλεση των αποφάσεών τους. 

Θα μου πείτε: Πού να βρεις χιόνι στις αραβικές ερήμους για να φτιάξεις χιονάνθρωπο; Ξεχνάτε ότι οι οπαδοί του Μωάμεθ έχουν φτάσει μέχρι τη Νορβηγία και πρόσφατα, στη χιονισμένη Ελβετία, επέμεναν να τους δοθεί άδεια για να υψώνουν μιναρέδες; 

Ο μωαμεθανισμός απαγορεύει ρητώς την κατασκευή οιουδήποτε ομοιώματος ανθρώπου, διότι όλα αυτά, επηρεασμένος από την ιουδαική αντίληψη, τα θεωρεί είδωλα και η τέχνη του περιορίζεται σε γεωμετρικά σχήματα, θέματα παρμένα από το φυτικό βασίλειο, όπως και κουφικά αραβικά γράμματα.

Στο μεγάλο τζαμί της Δαμασκού για παράδειγμα (πρώην εκκκλησία του Τιμίου Προδρόμου) τα ψηφιδωτά παριστάνουν φοίνικες και σπίτια. Είναι νωπό το αίμα των συντακτών της παρισινής σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό, που κυκλοφόρησε με σκίτσα που παρίσταναν τον «προφήτη» Μωάμεθ. 

Στην Κύπρο κάπου 740 εκκλησίες έχουν λεηλατηθεί από τους μωαμεθανούς Τούρκους με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν σ’ αυτές εικόνες, ούτε για δείγμα. Ομως οι μωαμεθανοί, ενώ διακηρύσσουν πολέμο κατά της ειδωλολατρείας, έχουν ιερά αντικείμενα φτιαγμένα από ύλη, όπως για παράδειγμα η περίφημη Μαύρη Πέτρα της Μέκκας. Μάλιστα την πέτρα αυτή, μας πληροφορεί ο ιερός Δαμασκηνός, την ασπάζονται. 

Από την άλλη οι σιίτες μωαμεθανοί επιμένουν να ζωγραφίζουν εικόνες των δικών τους ιερών προσώπων. Αναφέρω την γνωστή παράσταση (μικρογραφία) κατά την οποία ο Μωάμεθ κι ο Αμπου Μπακρ κατευθύνονται προς τη Μέκκα, με τη διαφορά πως καλύπτουν με πέπλο του πρόσωπο του «προφήτη». 

Ο ίδιος ο Μωάμεθ όταν μπήκε στη Μέκκα τον Ιανουάριο του 630 μ.Χ. και είδε, στην Καάμπα, όλα εκείνα τα είδωλα των Αράβων (κάπου 360 τον αριθμό) να συνυπάρχουν με μια είκονα της Παναγίας, που κρατούσε το Χριστό, σε κάποιο τοίχο, έβαλε τα χέρια του πάνω στην εικόνα, καλύπτοντάς την, κι είπε στους οπαδούς του: όλα τα υπόλοιπα καταστρέψτε τα. Η εικόνα αυτή καταστράφηκε αργότερα, το 683 μ.Χ., σε μια πυρκαγιά της Καάμπα (A. Guillaume, Islam p. 14). 

Τελικά οι μωαμεθανοί, ασπάστηκαν την ακραία ιουδαική αποψη περί ειδώλων, ταυτίζοντας τα είδωλα και τις εικόνες, όπως κάνουν και σήμερα προτεστάντες και οι «μάρτυρες» του Ιεχωβά. Η απάντηση σ’ αυτούς είναι απλούστατη: Ο Θεός ο άυλος, έγινε για χάρη μας Θεός σαρκοφόρος. Όταν προσκυνούμε τις εικόνες την ενανθρώπηση ομολογούμε. Οι θαυματουργές εικόνες είναι μια επιπλέον απάντηση σ’ αυτούς που δεν θέλουν να δουν την αλήθεια.

No comments:

Post a Comment