Thursday, December 18, 2014

ΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΑΙΣΧΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ



Α.) ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΧΘΕΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΤΟΥ Α΄ ΣΤΗΝ ΘΡΟΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ (30.11.2014)

ΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΑΙΣΧΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Tης I. Μητροπόλεως Πειραιώς
=====

Θλίψη, οδύνη αλλά και αγανάκτηση προκάλεσαν στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας τα όσα απαράδεκτα ελέχθησαν και επράχθησαν, για μια ακόμη φορά κατά το διήμερο της επισήμου επισκέψεως του αιρεσιάρχη Πάπα κ. Φραγκίσκου του Α΄, κατά την «θρονική εορτή» του Φαναρίου στις 30.11.2014.

Δεχθήκαμε πολλές διαμαρτυρίες ευσεβών χριστιανών και ερωτήματα και δώσαμε απαντήσεις, τις οποίες θεωρήσαμε αναγκαίο να δημοσιεύσουμε  στην παρούσα ανακοίνωσή μας με σκοπό την ενημέρωσή του πιστού λαού του Θεού, τον επιστηριγμό του στην αλήθεια της Ορθοδοξίας και την προφύλαξή του από την αίρεση και από αυτούς, που την εκφράζουν και την προωθούν.

Στο Φανάρι, σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε, ότι επανελήφθη το ίδιο τυπικό και οι ίδιες τελετουργικές φιέστες, που έλαβαν χώρα κατά την επίσκεψη του πρώην και νυν «επιτίμου» Πάπα Βενεδίκτου του ΙΣΤ΄ στο Φανάρι το 2006. Είχαμε δηλαδή και τώρα, όπως και τότε, μια πανηγυρική υποδοχή ενός αιρεσιάρχου ωσάν να ήταν Ορθόδοξος επίσκοπος. 

Ο Πάπας προσφωνήθηκε ως «αγιώτατος» και ως κανονικός επίσκοπος Ρώμης, εψάλη προς τιμήν του ένα κατάπτυστο «τροπάριο» («Πρωτοκλήτου λυχνία τε, άγει εορτήν λαμπροφόρον, δεχομένη τον Πρόεδρον, Ρωμαίων Εκκλησίας της σεπτής,…»), και ανεπέμφθη υπό του διακόνου ειδική δέηση «υπέρ του αγιωτάτου επισκόπου και Πάπα Ρώμης». Κατά δε την θεία Λειτουργία της εορτής είχαμε ουσιαστικά ένα ημι-συλλείτουργο. Και τούτο διότι ο Πάπας, φέρων ωμοφόριο, δέχθηκε από τον Πατριάρχη και ανταπέδωσε τον λειτουργικό ασπασμό προ της αγίας Αναφοράς, πράγμα το οποίο μόνο σε συλλειτουργούντες ιερείς και αρχιερείς επιτρέπεται, απήγγειλε το «Πάτερ ημών», τον θυμιάτισαν ως κανονικό επίσκοπο, ευλόγησε τον λαό,  εν τέλει του παραχωρήθηκε ο άμβωνας προκειμένου να ομιλήσει.

(Συνεχίζεται)

1 comment:

  1. Τα Οικουμενιστικά ΑΙΣΧΗ στο Φανάρι, δεν προκάλεσαν οδύνη, θλίψη, αγανάκτηση
    (θα προσθέσω και ΦΟΒΟ) μόνο στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα στη Μητρόπολη Πειραιώς.Την ίδια πικρή γεύση γευτήκαμε οι ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ.
    Οι υπόλοιπες Μητροπόλεις δεν έχουν πιστούς?Γιατί δεν έκαναν κάτι αντίστοιχο?
    Πολλές ιστοσελίδες Μητροπόλεων αλλά και Ιερών Μονών(ακόμα και του Αγίου Όρους) τηρούν σιγήν ιχθύος.
    Κάποιες έχουν και συνταγές με νηστίσιμα φαγητά.Άλλες εξυμνούν οικείους τους γέροντες που μακαρίστηκαν, με σκοπό το Οικουμενικό Πατριαρχείο να τους ανακηρύξει Άγιους.
    Άλλες ασχολούνται με προφητείες για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.
    Άλλες μας μίλησαν και μας είπαν πως το Κοράνι είναι Ιερόν.
    Και τι δεν μας λένε αυτές τις μέρες.
    Για τα Οικουμενιστικά Αίσχη...ΚΑΝΕΝΑΣ.
    Ας ανοίξουν τα μάτια και τα αυτιά τους λοιπόν.Θα τους τα πει το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα.Μπορεί να είναι αμαρτωλό και αδύναμο Πλήρωμα.
    Όμως την ΠΙΣΤΗ του το Πλήρωμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν την ξεπουλά...ούτε για 30 αργύρια ούτε και για εκατομμύρια χρυσά Οικουμενιστικά νομίσματα.

    ReplyDelete