Monday, December 29, 2014

ΜΑΣΚΑΡΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΥΝΙΤΕΣ



ΜΑΣΚΑΡΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΥΝΙΤΕΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
===== 

Πριν από χρόνια, ένας άθεος γιατρός, με προφανή διάθεση να διακωμωδήσει τα της πίστεως, ντύθηκε “επίσκοπος” για τα καρναβάλια. 

Το ίδιο έκανε πρόσφατα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος στο καρναβάλι του Αργους Ορεστικού. Ενέπαιξε τα θεία με δισκοπότηρο, λαβίδα, ράσα και άμφια κληρικού, όπως δείχνει η φωτογραφία της ανάρτησης.

Αυτό μου θυμίζει το φαινόμενο της Ουνίας, που, ενώ οι εκπρόσωποί της δεν έχουν ούτε ιερωσύνη, ούτε φόβο Θεού, αφού είναι αιρετικοί οπαδοί του Πάπα, το παίζουν Ορθόδοξοι με βυζαντινούς ναούς, εικονίσματα ορθόδοξα, άμφια ορθοδόξων κληρικών, βυζαντινή μουσική κι ότι άλλο ανακαλεί στη μνήμη την Ορθοδοξία. 

Κάποτε, μας αναφέρει ο Βίος του Αγίου Βενέδικτου της Νουρσίας, ο ασεβής βασιλιάς των Οστρογότθων Τοντέλ (Τοτίλας) για να εμπαίξει τον Αγιο έντυσε ένα στρατιώτη του με τη βασιλική στολή και με το βασιλικό στέμμα και του έδωσε όλη την βασιλική φρουρά, ενώ αυτός ντυμένος σαν απλός στρατιώτης, περίμενε τον Αγιο να βγεί από τη Μονή για να υποδεχτεί το “βασιλιά” με στόχο να εμπαίξει τον Αγιο. Οταν εμφανίστηκε μπροστά στον Αγιο Βενέδικτο, αυτός φωτισμένος από το Θεό είπε στο ψευτοβασιλιά: “Παιδί μου βγάλε αυτά τα ρούχα. Δεν είναι δικά σου”. 

Ολα αυτά ταιριάζουν γάντι στους πιθηκισμούς των Ουνιτών. 

No comments:

Post a Comment