Friday, December 26, 2014

Η ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΙΠΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ



Η ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΙΠΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Η αναφορά του Πάπα Φραγκίσκου, στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του για τα εγκλήματα κατά των παιδιών ήταν ελλιπής και ανεπαρκής. Χριστούγεννα ο Πάπας σκέφτεται τα ‘’κακοποιημένα παιδιά που σκοτώθηκαν πριν δουν το φως’’ και ‘’σφαγιάστηκαν’’ ("Natale, il Papa pensa ai “bambini abusati, uccini prima di vedere la luce’’ e ‘’massacrati’’). Τούτο ανεφέρετο σε άρθρο του Andrea Tornielli στη Vatican insider, ημερομηνίας 25 Δεκεμβρίου 2014.

Ουδεμία αναφορά στα εγκλήματα παιδεραστίας των Παπικών. Τι να πρωτοαναφέρει κανείς; Τα εγκλήματα παιδεραστίας των Παπικών στην Ιρλανδία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βελγίο, την Αυστρία, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ;   Χαρακτηριστική είναι και η καταδίκη των Παπικών από τον ΟΗΕ.

Ως γνωστό η επιτροπή Deetman, είναι μια επιτροπή της οποίας επικεφαλής είναι ο Willem Joost ‘’Wim’’ Deetman, η οποία αποτελεί μια εξεταστική επιτροπή, για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στην Παπική ‘’εκκλησία’’ στην Ολλανδία. Όπως ανέφερε παλαιότερα σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “Καθημερινή”, ημερομηνίας 16/11/2014 «Δεκάδες παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από την Ολλανδική Καθολική (Παπική) εκκλησία». «Η επιτροπή Deetman υπολογίζει ότι 10,000 ως 20,000 ανήλικοι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από την Παπική ‘‘εκκλησία’’. Μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης από την επιτροπή Deetman, Ολλανδοί ‘’επίσκοποι’’ ζήτησαν επίσημα συγγνώμη από τα θύματα. Ο σχολιασμός πιστεύω είναι περιττός.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για παρόμοιο σκάνδαλο στην Ιρλανδία ο Πάπας Βενέδικτος XVI, πέραν της παραδοχής του μεγάλου αυτού εγκλήματος, ανέφερε ότι αυτή η κατάσταση δεν θα λυθεί σύντομα. Προς τούτο αναφέρθηκε στην επούλωση των πληγών των θυμάτων. 

Η La Repubblica αναφέρετο παλαιότερα σε κατά μέσο όρο εξακόσες ετήσιες καταγγελίες παιδεραστίας Παπικών ‘’ιερέων’’ και ‘’επισκόπων’’.

Παπικός ‘’επίσκοπος’' στην Αυστραλία κατηγορήθηκε για παιδεραστία. Επί τούτου ο Καρδινάλιος Τζωρτζ Πελ παραδέχτηκε, ότι κάλυπτε τα εγκλήματα τούτα για να διασώσει το κύρος της Παπικής ‘’εκκλησίας’’.

Όπως καταλαβαίνει κανείς τα εγκλήματα παιδεραστίας δεν είναι μεμονωμένα. Η εκκοσμίκευση των Παπικών μετά την αποκοπή των από τη Μία Αγία Εκκλησία, έγινε αφορμή και αιτία πλήθους ολισθημάτων. Με αυτούς λοιπόν θα ενωθούμε χάριν της εμπαθούς και όχι της εν Χριστώ αγάπης;

No comments:

Post a Comment