Saturday, December 13, 2014

ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΣ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΝΘΙΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ “ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ”


ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΣ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΝΘΙΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ “ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο http://opaidagogos.blogspot.gr/2014/12/blog-post_13.html τα σχετικά με τη μήνυση του Σεβ. Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου αναφορικά με αναρτήσεις και σχόλια του ιστολογίου “Κατάνυξις” τα οποία ο Σεβασμιότατος θεωρεί υβριστικά για τον ίδιο.

Η αντίδραση πολλών παραδοσιακών πιστών για τη μήνυση -κατά την άποψή μου- κινήθηκε προς τη λανθασμένη κατεύθυνση.

Και εξηγούμαι.

1.) Ο π. Νικόλαος Μανώλης -ως γνωστόν- με ειλικρίνεια και ομολογιακό σθένος δήλωσε -και εμείς φυσικά τον πιστεύουμε because "Brutus is an honourable man" (William Shakespeare, Julius Caesar, Act2, Scene 2)- ότι 
α.) Ουδεμία σχέση έχει με το ιστολόγιο “Κατάνυξις”, και ότι 
β.) Ουδέποτε άσκησε κριτική εναντίον του Σεβ. ποιμενάρχη του για τις οικουμενιστικές ασχημίες που συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη με μονοφυσίτες.

2.) Αν ο Σεβ. Θεσσαλονίκης πιστεύει ότι στο ιστολόγιο “Κατάνυξις” υπάρχουν υβριστικά σχόλια ή και αναρτήσεις για τον ίδιο πολύ ορθά πράττει να ζητά να αποσυρθούν.

3.) Οι διαχειριστές του ιστολογίου "Κατάνυξις" δεν έχουν παρά να παρακαλέσουν τον Σεβ. κ. Ανθιμο να τους υποδείξει ποια σχόλια ή ποιες αναρτήσεις τον προσβάλλουν και, αν διαπιστωθεί ότι όντως υπάρχουν, να τις κατεβάσουν αμέσως, και όχι σε 48 ώρες, όπως ζητά ο Σεβασμιότατος.

4.) Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε Τρωικό πόλεμο για ένα ασήμαντο θέμα. 

Δεν καταστρατηγείται η ελευθερία του λόγου αν αποσυρθούν υβριστικά σχόλια και υβριστικές αναρτήσεις. 

Αν υπάρχουν εννοείται.!

Επαναλαμβάνω! ΑΝ υπάρχουν.!

5.) Οι διαχειριστές του ιστολογίου πρέπει να πουν στο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης: Σεβασμιότατε! Σας παρακαλούμε να μας υποδείξετε τι επιλήψιμο αναρτήθηκε και εμείς αμέσως θα το αποσύρουμε, επειδή ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν είχαμε πρόθεση να σας θίξουμε και να σας διασύρουμε.

Και το θέμα τελείωσε.

6.) Παρακαλώ να ληφθεί υπόψη το ακόλουθο ενδεχόμενο. Πιθανόν ο Σεβ. Θεσσαλονίκης θέλει να αποκαταστήσει τον π. Νικόλαο Μανώλη και προσπαθεί να σώσει τα προσχήματα με τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ιστολογίου “Κατάνυξις”. 

Οπως ο π. Νικόλαος μας διαβεβαιώνει -με κάθε ειλικρίνεια- και εμείς τον πιστεύουμε φυσικά "because Brutus is an honourable man", (William Shakespeare, Julius Caesar, Act2, Scene 2), δεν έχει τιμωρηθεί από τον Σεβασμιότατο. 

Κάτι, όμως, τέλος πάντων πρέπει να έχει συμβεί για να στριμώχνοται οι πιστοί στο υπόγειο ή για να βρίσκονται με τις ομπρέλλες στο προαύλιο -όταν βρέχει- για να ακούσουν το κήρυγμά του, αντί να το παρακολουθούν στο ναό ή στην αίθουσα του ναού. 

Ελπίζω ότι είναι σαφές ότι “I speak not to disprove what Brutus spoke, but here I am to speak" (William Shakespeare, Julius Caesar, Act2, Scene 2), για να βρεθεί διέξοδος στο θέμα που ανέκυψε.

Αφού, ο π. Νικόλαος αρνείται ότι έχει τη διαχείριση του ιστολογίου, πιθανόν ο Σεβ. Θεσσαλονίκης προσπαθεί να κερδίσει εικονική νίκη για να δικαιολογήσει την υπαναχώρησή του έναντι του π. Νικολάου.

Ας του δώσουμε, λοιπόν, την ευκαιρία να αποδεσμευθεί από την αρχική του λανθασμένη απόφαση για να λήξει η ιστορία.

2 comments:

  1. ΑΓΑΠΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΙΔΟΚΤΟΝΟ

    Φαίνεται ότι καθόλου δεν κατάλαβες τι λέγει το άρθρο. Ισως επειδή δεν διάβασες τον Ιούλιο Καίσαρα του Σαίξπηρ και δεν αντιλαμβάνεσαι προς ποιον απευθύνεται η διάχυτη ειρωνεία του.

    Προπαντός! Δεν πρόσεξες ότι ο π. Νικόλαος επέλεξε αυτή τη στρατηγική της αποστασιοποίησης από το ιστολόγιο Κατάνυξις και το σεβάστηκα επειδή πρέπει ο ίδιος να επιλέξει πώς θα χειριστεί το θέμα.

    Ούτε λόγος να γίνεται ότι στη θέση του θα έκανα τις ίδια επιλογή. Αφού όμως την έκανε ας κατεβάσει τα υβριστικά σχόλια που τυχόν -επαναλαμβάνω τυχόν- υπάρχουν για να κλείσει το θέμα όπως επιθυμεί.

    Σε καθε περίπτωση ξέρεις το τηλέφωνο μου και μπορώ να σου δώσω περαιτέρω εξηγήσεις, που είμαι βέβαιος ότι θα ικανοποιήσουν την υμετέρα πεφιλημένη Πανοσιολογιότητα.

    Αν δεν το έχεις πες μου να σου το στείλω.

    ReplyDelete