Monday, December 1, 2014

ΠΟΛΕΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ! ΟΧΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!


ΠΟΛΕΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ! 
ΟΧΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο θεολόγος κ. Ανδρέας Κυριακού, Γενικός Γραμματέας του Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι Φίλοι του Αγίου Ορους” , εκδότης του περιοδικού “Ορθόδοξη Μαρτυρία” και τακτικός συνεργάτης του ιστολογίου, μου κοινοποίησε την ακόλουθη ηλεκτρονική επιστολή που έστειλε στους διαχειριστές του ιστολογίου “Αποτείχιση”:

“Εντιμε κύριε,

Περιέπεσε εις γνώσιν μου ότι στο ιστολόγιο σας αναρτήθηκε σήμερα δικό μου άρθρο υπό τον τίτλο ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΦΙΛΟΣ ΓΝΗΣΙΟΣ. Το εν λόγω άρθρο ΔΕΝ σας το απέστειλα κι αυτό που ζητώ είναι να το κατεβάσετε από το ιστολόγιό σας για τους πιο κάτω λόγους: 
α) Δεν έχετε σημειώσει το όνομα μου, όπως ήταν στο ιστολόγιο -εννοεί το ιστολόγιό μου- που το έχω αναρτήσει, αφού το απέστειλα προσωπικά στον υπεύθυνο του εν λόγω ιστολογίου, 
β) Δεν ταυτίζομαι με τις απόψεις σας επί των θεμάτων που δημοσιεύετε -εννοεί το σχίσμα-, ούτε συμφωνώ με το ύφος των δημοσιεύσεων σας, -εννοεί τις χυδαίες ύβρεις εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη και άλλων- και, 
γ) Δεν έχετε το δικαίωμα να το λογοκρίνετε σε όσα δεν σας εκφράζουν -εννοεί την αναφορά του  εναντίον των σχισμάτων- (μιλώ γι’ αυτά που κόψατε από το κείμενό μου στο τέλος του άρθρου).”  

Η ηλεκτρονική απάντηση που εστάλη στον κ. Κυριακού, εκ μέρους του ιστολογίου, είναι η ακόλουθη: 

“Κύριε Κυριακού, ήθελα να σας ρωτήσω: Ολοι οι Κύπριοι το ίδιο μυαλό έχετε σαν τον Τελεβάντο; Γι’ αυτό χάσαμε τη μισή Κυπρο; Και μυαλό δεν βάλατε; Θα τη χάσουμε ολόκληρη, προσέξτε.”

Το δικό μου σχόλιο:

1.) Τα ίδια ακριβώς έκαναν σε άλλο συνεργάτη του ιστολογίου τον κ. Βασίλη Χαραλάμπους. Αναδημοσίευσαν άρθρο του χωρίς την άδεια του και χωρίς να παραπέμπουν από πού το πήραν ώστε να δίνουν την εντύπωση ότι τους το έστειλε ο ίδιος για να τον εκθέσουν. Ο κ. Χαραλάμπους τους έστειλε μήνυμα με το οποίο τους πληροφόρησε ότι δεν εγκρίνει την τακτική και ότι διαφωνεί πλήρως με τη χυδαία καθύβριση του Οικουμενικού Πατριάρχη μας που μετέρχεται το ιστολόγιο.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι την ίδια τακτική μετέρχονται με πολλούς άλλους. Λ.χ. με τον π. Αρσένιο Κατερέλο -του οποίου έχουν απόσπασμα από ομιλία του με τη φωτογραφία του στο περιθώριο του ιστολογίου- χωρίς να τους στείλει κάτι προς δημοσίευση.

Ποιος είναι ο υπεύθυνος για την κακοήθη αυτή τακτική;

Η ευθύνη ανήκει στην πολυώνυμη εστεμμένη σαρανταποδαρούσα των ιστολογίων που τυγχάνει με το αζημίωτο -στις πλείστες περιπτώσεις- συνεργάτης των πιο ετερόκλητων εκκλησιαστικών πρακτορείων, ιστολογίων και εντύπων. Μέχρι το Χονγκ-Κονγκ έφτασε η χάρη του μάθαμε χθες και σήμερα μέχρι το Αννόβερο. Τεράστια φυσικά είναι η ευθύνη όσων του παραχωρούν το όνομά τους για να ασχημονεί με αυτό τον τρόπο. 

Διευκρινίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα ακόλουθα:

1.) Διαφωνούμε πλήρως με τους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς του Παναγιότατου και των άλλων Οικουμενιστών. 

Πολεμούμε -και θα συνεχίσουμε- να πολεμούμε σθεναρά τον Οικουμενισμό, επειδή αν δεν το κάνουμε θα μας ζητήσει λόγο Κύριος ο Θεός εν ημέρα Κρίσεως.

2.) Μας προκαλούν πραγματικό αποτροπιασμό οι χυδαίες ύβρεις -που δεν καταδέχονται να μετέλθουν ούτε άνθρωποι του πεζοδρομίου- εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη και άλλων εκκλησιαστικών προσώπων, που υιοθετούν ορισμένες αναρτήσεις του εν λόγω ιστολογίου.

3.) Ως Ελληνες χριστιανοί ορθόδοξοι -και μάλιστα Ελληνες της Τουρκοπατημένης Κύπρου- είμαστε σθεναρά αλληλέγγυοι προς τον "Μέγα δεσμώτη" Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη μας και προς τους άλλους “ελεύθερους πολιορκημένους” της Βασιλεύουσας, όπως και προς τους πονεμένους κρυπτοχριστιανούς αδελφούς μας.

4.) Ο Οικουμενισμός είναι έκπτωση από την πίστη, αλλά το ίδιο είναι και το σχίσμα, έστω και αν ορισμένοι βάφτισαν το σχίσμα αποτείχιση.

5.) Κατά την παγία τακτική μας ουδεμία πρόκληση θα αφήνουμε αναπάντητη. 

No comments:

Post a Comment