Tuesday, December 23, 2014

ΛΙΑΝ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΡΩΣΙΑΣ



ΛΙΑΝ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΡΩΣΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες:”

“Η Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου ιδρύθηκε το 1968 αμέσως μετά τη Β΄ Σύνοδο του Βατικανού και έχει στόχο την προώθηση του Οικουμενισμού.

Σύμφωνα με το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας «Τον περίφημο Ευρωπαίο ιεραπόστολο και ευεργέτη, ιδρυτή της κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου καθηγητή  Andrea Riccardi δέχθηκε σε ακρόαση στις 31 Οκτωβρίου 2014 ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος στην Πατριαρχική κατοικία της Ιεράς Μονής Αγίου Δανιήλ Μόσχας.  

Την ίδια ημέρα ο καθηγητής  Riccardi παρέλαβε δίπλωμα του επίτιμου διδάκτορα του Θεολογικού Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας συνεχάρη τον καθηγητή  Andrea Riccardi για την απονομή του διπλώματος του επίτιμου διδάκτορος του Θεολογικού Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών. «Δεν έχουμε αμφιβολίες ότι είσθε σπουδαίος ειδικός και γνώστης της ιστορίας, αλλά θέλω να πω ότι τρόπον τινά ο ίδιος αποτελείτε πολύ σημαντικό μέρος της σύγχρονης ιστορίας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, τόνισε ο Πατριάρχης Κύριλλος και συνέχισε, καταφέρατε και δημιουργήσατε μια οργάνωση κληρικών και λαϊκών με δεκάδες χιλιάδες μελών παγκοσμίως, δηλαδή εκείνη του Αγίου Αιγιδίου, η οποία προώθησε τη δυναμική κοινωνική και φιλανθρωπική δράση των λαϊκών και συνετέλεσε στην επικράτηση ειρήνης σε όλα τα σημεία του πλανήτη, οπου διαταράχθηκε».

Ο κ. Κύριλλος σημείωσε τις προς αμοιβαίο όφελος επαφές μεταξύ των εκπροσώπων της Ρωσικής Εκκλησίας και των μελών της κοινότητος Αγίου Αιγιδίου, ευχόμενος στον ιδρυτή της οργανώσεως κάθε επιτυχία στη διαχριστιανική συνεργασία.”

Ο  Andrea Riccardi είναι ο πρώτος που παρέλαβε το σχετικό τίτλο από το Θεολογικό Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Σπουδών Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Τι σχόλιο να κάνουμε γι’ αυτές τις θλιβερές ειδήσεις;

Από πού να αρχίσουμε; Από τη βράβευση από την Εκκλησία της Ρωσίας του κ. Ανδρέα Ρικάρντι; Αγνοεί το Πατριαρχείο Μόσχας ότι η κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για την προώθηση του λεγόμενου “Λαικού Οικουμενισμού” που προωθεί η Β΄ Βατικάνεια Σύνοδος;

Είναι εντελώς απαράδεκτα όσα είπε ο Μακαριότατος Μόσχας κ. Κύριλλος στο κ. Ρικάρντι με τα οποία αποδέχεται ως Εκκλησία το Βατικανό   τα οποία παρεπέμπουν στην προδοτική για την Ορθοδοξία Συμφωνία του Μπαλαμάντ.

Γιατί, ενώ οι Ουνίτες κάνουν θραύση στην Ουκρανία το Πατριαρχείο Ρωσίας βραβεύει ένα τόσο προβεβλημένο όργανο του Παπισμού που στόχο έχει να υπολοποιήσει τις αποφάσεις της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου για την ένωση Ορθοδοξίας και Παπισμού με ουνιτικές προδιαγραφές;

Πολλή η θλίψη μας από αυτές τις οικουμενιστικές ασχημίες του Πατριαρχείου Μόσχας οι οποίες επιτείνουν στο έπακρο τον σκανδαλισμό μας από την οικουμενιστική δραστηριότητα αυτή την περίοδο.

No comments:

Post a Comment