Wednesday, December 17, 2014

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΡΦΟΥ



ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΡΦΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη Romfea.gr:

“Η εικόνα του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου είναι έργο του Αρχιμ. Αμβροσίου Γκορέλωβ, προϊσταμένου του ιερού ησυχαστηρίου του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ, στην Σκουριώτισσα.

Η εικόνα εκτέθηκε για προσκύνηση για πρώτη φορά την 1η -2α Δεκεμβρίου 2014, κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας που τελέσθηκε προς τιμή του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοκουρδαλιώτισσας στο Κούρδαλι, του οποίου προσφάτως (27.11.2013) την αγιότητα του διακήρυξε επισήμως το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η μνήμη του τιμάται στις 2 Δεκεμβρίου.”

Αυτές τι ειδήσεις θέλουμε να ακούμε από τη Μητρόπολη Μόρφου, Σεβασμιότατε κ. Νεόφυτε. Για μοναστήρια, για ησυχαστήρια, για λατρευτικές εκδηλώσεις τιμής σε αγίους, για αγρυπνίες, για ορθόδοξες εικόνες, για προβολή σύγχρονων Αγίων. Οχι να εξακολουθούμε να βλέπουμε αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως σας την απαράδεχτη συνέντευξη με την οποία  υποστηρίζετε την διδασκαλία του Χριστομάχου Κορανίου στα σχολεία της κατεχόμενης Κύπρου και τη μελέτη του από τους Ελληνες χριστιανούς Ορθόδοξους της Κύπρου χωρίς να σας προβληματίζει ότι έτσι προάγετε τον Διαθρησκειακό Οικουμενισμό.

Σεβασμιότατε! Σας παρακαλούμε θερμά και υικά να κατεβάσετε χωρίς χρονοτριβή την επαίσχυντη συνέντευξη από την ιστοσελίδα της Μητροπόλεως σας! 

No comments:

Post a Comment