Tuesday, December 9, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΣΥΡΟΥ





ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΣΥΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Τα βίντεο με τις έντονες αποδοκιμασίες σε βάρος του Μητροπολίτη Σύρου περιλαμβάνουν απρεπείς φράσεις και ενέργειες εναντίον του Σεβασμιότατου.

Τις καταδικάζουμε απερίφραστα ως αήθεις και ανεπίτρεπτες.

Επιπλέον! Δεν αντιλαμβανόμαστε την ευαισθησία των κατοίκων της Τήνου.

Για λόγους ελέγχου του Ιδρύματος της Τήνου -τουτέστιν για λεφτά- νιώθουν άνετοι να βρίσουν με χυδαίο τρόπο τον Μητροπολίτη τους και αφήνουν άσχημα υπονοούμενα σε βάρος της ηθικής του υπόστασης.

Ερωτούμε, λοιπόν, τους παρεκτραπέντες:

Τώρα ανακάλυψαν ότι υπάρχουν -αν υπάρχουν- απαράδεκτες καταστάσεις στη Μητρόπολη Σύρου;

Μόνον τώρα οι ηθικές παρεκτροπές -αν υπάρχουν- είναι επιλήψιμες επειδή ο Σεβασμιότατος προσπαθεί με παράνομες -όπως ισχυρίζονται- μεθόδους να βάλει χέρι στα οικονομικά του Ιδρύματος;

Προηγουμένως τόσο χρόνια, που χειροτονεί όποιους χειροτονεί και έχει συνεργάτες όποιους έχει συνεργάτες, για ποιο λόγο δεν έβγαζαν κιχ;

Προφανώς επειδή “περί χρημάτων τον αγώνα ποιούνται” και όχι περί αρετής ή περί χριστιανικής συνεπείας.

Δεν εννοούμε ότι οι Τήνιοι δεν έχουν δικαίωμα να αποδοκιμάσουν -με κόσμιο σε κάθε περίπτωση- τρόπο τον ποιμενάρχη τους, αν όντως προσπαθεί να ελέγξει με παράνομες διαδικασίες τα έσοδα του Ιδρύματος.

Αλλά γιατί δεν πήγαν να φωνάξουν “ανάξιος” όταν γινόταν η χειροτονία και η ενθρόνισή του και όταν χειροτονούσε τους κληρικούς που χειροτονεί;

Προπαντός πού ήταν, όταν ο Σεβ. Σύρου, ακολουθώντας τη μακρά παράδοση στις Κυκλάδες, συμπεριφερόταν -όπως ακριβώς και οι προκάτοχοί του- ως ουνίτης; Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν όταν έκανε κοινές ποιμαντικές παραστάσεις και συμπροσευχές με τους Παπικούς και όταν δώρησε αρχιερατική μίτρα στον παπικό “επίσκοπο” Κυκλάδων;

Η μαύρη αλήθεια είναι ότι οι Κυκλαδίτες, όχι μόνον δεν απεδοκίμασαν τον Σεβ. Σύρου για την αήθη ουνιτική του πολιτεία αλλά τον λάτρευαν κυριολεκτικά, επειδή καθησύχαζε τη συνείδησή τους για τους μικτούς γάμους με Παπικούς που τελούνται αβέρτα στις Κυκλάδες.

Οσο για τις κατηγορίες για ηθικές παρεκτροπές -αν αληθεύουν- πολύ αργά τις θυμήθηκαν για να γίνουν πιστευτοί ότι κινούνται από αγνά ελατήρια. 

Τα πιο πάνω φυσικά δεν συνιστούν συνηγορία υπέρ του Σεβ. Σύρου, ο οποίος οφείλει να αντιληφθεί ότι η διαχείριση των οικονομικών της Μητροπόλεως του πρέπει να είναι διαφανής, να τερματίσει άμεσα κάθε οικουμενιστική και νεωτεριστική ενέργεια, να προσέχει τις χειροτονίες του και να επιλέγει τα κατάλληλα πρόσωπα ως συνεργάτες του. 

No comments:

Post a Comment