Monday, December 29, 2014

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - Α. ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ, ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
_______

Ανδρέα Ν. Ιεροδιακόνου, Αναμνήσεις, Λεμεσός 2014, σσ. 78.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο κ. Α. Ιεροδιακόνου έβαλε μέσα στο σύντομο αυτό βιβλίο την πλούσια σε δράση ζωή του. 

Κατόρθωσε, εκτός από να δημοσιεύσει τρόπο τινά την αυτοβιογραφία του μέσα από το προσωπικό του ημερολόγιο, να ξαναζωντανέψει πολλά ιστορικά και εκκλησιαστικά γεγονότα της περιόδου που έζησε.

Ο καλός συγγραφέας υπήρξε εκπαιδευτικός, θεολόγος, Γυμνασιάρχης, ιεροκήρυκας, κατηχητής, αγωνιστής του απελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου, παραγωγός θρησκευτικών ραδιοφωνικών προγραμμάτων. Τις αναμνήσεις του για όλους τους τομείς της δράσης του καταγράφει με παραστατικότητα στο σύντομο αυτό βιβλίο.

Το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον επειδή αναφέρεται στους πνευματικούς καθοδηγητές που είχε στη ζωή του: Τον π. Σολομώντα Παναγίδη, τους πνευματικούς που γνώρισε στην Αθήνα όταν διέμεινε στο οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας, τον π. Αντώνιο Ζήνωνος, τον Γέροντα Αθανάσιο Σταυροβουνιώτη και τον Σεβ. Μητροπολίτη Τριμυθούντος Βαρνάβα.

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναφορά του στα παιδικά του χρόνια επειδή αναπαριστά ανάγλυφα χρόνια και εμπειρίες ενός κόσμου που χάθηκε οριστικά για τους μεταγενέστερους. 

No comments:

Post a Comment