Friday, December 12, 2014

ΠΑΠΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ



ΠΑΠΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Κατά την επίσκεψη του Πάπα της Ρώμης στην Τουρκία, ένα γεγονός που πέρασε σχεδόν απαρατήρητο κι ασχολίαστο είναι η παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου (Μπεργκόλιο) σαν αρχηγού κράτους. 

Και όμως! Ως αρχηγό του κράτους του Βατικανού τον δέκτηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν. Αυτά τα πράγματα δεν ηχούν και τόσο ωραία από απόψεως εκκλησιαστικής. “Ιερεύς άρχων ανίερος” λένε οι ιεροί κανόνες. Αν δε ρίξουμε μια ματιά στο ευαγγέλιο θα δούμε ότι ο Χριστός κατά τους πειρασμούς του απέρριψε την πρόσκληση του Διαβόλου να τον προσκυνήσει για να πάρει σαν αντάλλαγμα τις βασιλείες της οικουμένης. Αυτό που απέρριψε ο Χριστός το άρπαξε και δεν λέει να το αρνηθεί με τίποτε ο “Πρόεδρος της των Ρωμαίων Εκκλησίας” για να θυμηθούμε το ασεβές και απαράδεκτο εκείνο προσόμοιο που έψαλλαν με χάρη περισσή οι ψάλτες στον ναό του Αγ. Γεωργίου στο Φανάρι στις 29 λήξαντος μηνός. 

Οι αιρετικοί δεν έχουν καλές σχέσεις με την ιστορία. Αυτό αποδεικνύει η πονεμένη ιστορία του παπικού κράτους. Οταν στα 753 οι Φράγκοι δώσανε στον πάπα μια περιοχή να την κυβερνά σαν κοσμικός άρχοντας αυτός άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Εγινε κοσμικός ηγεμόνας με ότι αυτό συνεπάγεται δηλαδή στρατό, φυλακές, δικαστήρια, φόρους, αστυνομία κ.τ.ο.. 

Τέτοια μανία τον έπιασε με την κοσμική εξουσία που το κράτος του μεγάλωσε τόσο που την εποχή της ακμής του περιελάμβανε το μεγαλύτερο μέρος της Ιταλίας. Τι να θυμηθούμε από την ιστορία του παπικού εκτρωματικού κράτους; Τις επαίσχυντες σταυροφορίες; Την “Ιερά” εξέταση; Προτείνω στους οικουμενιστές ένα ταξιδάκι στη γαλλική πόλη Καρκασόν, όπου στο εκεί μουσείο “Ιεράς” εξέτασης θα θαυμάσουν τα όργανα βασανιστηρίων του Πάπα εναντίον των αντιπάλων του. Αν αντέξουν ως το τέλος των εκθεμάτων. 

Το παπικό κράτος εάλω στα 1870 όταν ενώθηκε η Ιταλία υπό τον Βιττόριο Εμμανουέλλε σαν βασιλιά. Ο πάπας κλείστηκε στο ανάκτορό του κι αρνιόταν ν’ αναγνωρίσει τη νέα κατάσταση. Ως που στα 1922 ο δικτάτορας Μπενίτο Μουσσολίνι με κονκορδάτο του παραχώρησε την περιοχή γύρω από το Βατικανό για να την κυβερνά, κατά την παπική παράδοση σαν κοσμικός ηγεμόνας με στρατό τους Ελβετούς φρουρούς, αστυνομία, ταχυδρομείο, πρωθυπουργό κι υπουργούς. Μέχρι και αντιπρόσωπο στον ΟΗΕ διαθέτει ο “Αγιώτατος”. Ολ’ αυτά δεν ενοχλούν τους οικουμενιστές. Αυτά που λένε ο Χριστός και οι ιεροί κανόνες είναι γι’ αυτούς ψιλά γραμματα. Αλλωστε δεν θέλουν να τους κατηγορήσουν ως φονταμενταλιστές!

No comments:

Post a Comment