Monday, December 8, 2014

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΑΤΟΠΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΠΙΚΗΣ ΑΒΡΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΨΕΥΔΟΣ ΠΕΡΙ ΕΙΡΗΝΗΣ



ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΑΤΟΠΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΠΙΚΗΣ ΑΒΡΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΨΕΥΔΟΣ ΠΕΡΙ ΕΙΡΗΝΗΣ

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την επίσκεψή του στη Τουρκία (έτσι διαφήμιζαν για αρκετό καιρό οι Βατικάνειοι την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κωνσταντινούπολη) αναφέρθηκε στις πέρα από τα σύνορα της Τουρκίας θρησκευτικές μειονότητες, και σε όσα αυτές υποφέρουν (η ειδική αυτή αναφορά αναγράφεται, για να καταδειχθεί η ματαία ελπίδα στον “αλάθητο” της Ρώμης). 

Αυτό αναφέρεται σε άρθρο του Andrea Tornielli στη Vatican insider, ημερομηνίας 28 Νοεμβρίου 2014 που τιτλοφορείται «Στο Ιράκ και τη Συρία ‘’οι θρησκευτικές μειονότητες υποφέρουν απάνθρωπη βία’’» (Iraq e Syria ‘’le minoranze religiose patiscono violenze disumane’’).

Παρέλειψε όμως «εν τη αβρότητί του» ο Πάπας Φραγκίσκος να αναφερθεί στην κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Άφησε τον ισλαμικό ηγέτη Mehmet Görmez, να του επεξηγεί τα περί ‘’ισλαμοφοβίας’’. Άφησε τον ισλαμικό ηγέτη Mehmet Görmez, να του επεξηγεί τα περί ‘’μηνύματος ειρήνης του Ισλάμ’’». Αν είναι δυνατόν το Ισλάμ της απάνθρωπης βιαιότητας, να καλείται φορέας μηνύματος ειρήνης.

Αυτό που ο αρθρογράφος Andrea Tornielli,  χαρακτήρισε ‘’ως δεύτερο σημαντικό γεγονός’’ ήταν η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Άγκυρα στο «Diyanet», το Υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων, την υψηλότερη ισλαμική αρχή της Τουρκίας, που βρίσκεται σε ένα πολύ μεγάλο τζαμί στα προάστεια της Άγκυρας.

Eκεί έγινε δεκτός όπως έγινε γνωστό, από τον ισλαμικό ηγέτη Mehmet Görmez. Στο χαιρετισμό του, όπως αναφέρει ο αρθρογράφος Andrea Tornielli, ο ισλαμικός ηγέτης Mehmet Görmez μίλησε, όπως προαναφέρθηκε, για το ‘’μήνυμα ειρήνης’’ του Ισλάμ. Ποιος αμφιβάλλει για την απάνθρωπη βία που υπαγορεύει το βλάσφημο και ανίερο κοράνι; Ποιος αμφιβάλλει ότι η κτηνώδης βία των τζιχαντιστών, έλκει την καταγωγή της στο ανίερο κοράνι; Ο Πάπας Φραγκίσκος «εν τη αβρότητί του» εσιώπησε. Είναι και αρχηγός κράτους ‘’συν τοις άλλοις’’. 

Κι έγινε η παπική αβρότητα, το απεχθές βήμα για να αναφερθεί το μέγιστο ψεύδος, ότι το Ισλάμ την ‘’ειρήνη’’ επαγγέλλεται. Μήτε την ειρήνη του Θεού επαγγέλλεται το Ισλάμ, μήτε την ειρήνη του κόσμου τούτου.

Θα πει κανείς ότι τα περί της ειρήνης του κόσμου τούτου, είναι τα επακόλουθα των ‘’ελασσόνων’’, εις το οποία ομοφωνούν οι συμμετέχοντες στους Οικουμενικούς (Οικουμενιστικούς) Διαλόγους καθώς και στους Διαθρησκειακούς Διαλόγους. Όμως το Θεομάχο, Χριστομάχο και Πνευματομάχο Ισλάμ, ούτε την ειρήνη του κόσμου τούτου επαγγέλλεται.

Το Ισλάμ της απάνθρωπης βιαιότητας (ή το ψεύδος για το ‘’μήνυμα ειρήνης του Ισλάμ’’, κατά τον ισλαμικό ηγέτη Mehmet Görmez και τον σιωπηρώς αποδεχθέντα τούτο Πάπα Φραγκίσκο), αφειδώλευτα χρησιμοποιεί διά του ανίερου κορανίου, τις ρηματικές εκφράσεις βίας “φονεύετε”, ‘“ζωγρείτε πολιορκούντες”, ενεδρεύοντες αυτούς’’, ‘’συγκρατούντες στερρώς τα δεσμά του αιχμαλώτου’’, ‘’κατασφάζετε’’ και πάμπολλα τόσα άλλα. 

Αυτό που ανέφερε για τον Πάπα Βενέδικτο XVI η  Τουρκική εφημερίδα Milliyet με τον τίτλο «Ως μουσουλμάνος» ‘’Come un musulmano’’, το οποίο  γράφει και ο Andrea Tornielli, αναφερόμενος στην επίσκεψη και των  δύο Παπών στο Μπλε Τζαμί, ας είναι η κατακλείδα του κειμένου τούτου, καθότι συνοδεύει το σχολιασμό του αρθρογράφου η μεγίστη απορία μου, πώς και δεν έγινε καμιά ανασκευή από τους Παπικούς.

No comments:

Post a Comment