Sunday, December 21, 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΝΑΟΣ ΣΕ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΝΑΟΣ ΣΕ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ
=====

Αγαπητέ κ. Τελεβάντο, 

Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.

Το όνομά μου είναι Κων/νος Βουτζουλίδης και Σας γράφω από την Ι. Νήσο Πάτμο. Το ζήτημα για το οποίο Σας γράφω είναι δυστυχώς πολύ σημαντικό και θλιβερό.

Σας στέλνω το σύνδεσμο για την τοπική εφημερίδα που γράφει σχετικά. Εν ολίγοις φαίνεται ότι το Πατριαρχείο, μετά και τα τελευταία οικουμενιστικά του ανοίγματα, θέλει να υποχρεώσει τον Ηγούμενό μας, και Πατριαρχικό Έξαρχο Αρχιμανδρίτη κ.κ. Κύριλλο* να παραχωρηθεί Ναός στους Παπικούς, σε περίοπτη μάλιστα θέση στο λιμάνι της Πάτμου! Αν μελετήσετε σε αυτήν τη σελίδα το διάλογο-διαμάχη μεταξύ του φαινόμενου πρωτεργάτου της προσπάθειας, Ιταλού καθολικού κ. Β. Αβάτο και πολιτών του νησιού, θα δείτε πολλά... και για το πώς βλέπουμε οι ντόπιοι το όλο θέμα (βεβαίως με κάποια πράγματα μπορεί να μη συμφωνούμε όπως με κάποιες δριμείες διατυπώσεις) αλλά και για το πώς το βλέπουν οι παπικοί!

Νομίζω είναι σημαντικό να υπάρξει αντίδραση. Η Πάτμος δεν είναι ένα οποιοδήποτε μέρος, αλλά έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Οι Παπικοί προσπαθούν -όπως συνηθίζουν άλλωστε- να κερδίσουν τις εντυπώσεις, αλλά και να καλλιεργήσουν οικουμενιστικό κλίμα (γι' αυτό άλλωστε ζητούν και να στήσουν την "εκκλησία" τους σε περίοπτη θέση και μάλιστα σε ένα περικαλλέστατο και μεγάλο, για τα τοπικά δεδομένα, Ναό)!

Θεωρώ ότι χρειαζόμαστε άμεση ενημέρωση του κόσμου αλλά και αντίδραση...

Αγαπάμε και σεβόμαστε το Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη μας. Γνωρίζουμε τα προβλήματά του, όπως και τα προβλήματα του εν Κων/πόλει Κλήρου. Κατανοούμε ότι χρειάζεται σε πολλές περιπτώσεις κάποια σχετική διπλωματία. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα συμπράξουμε με τους Παπικούς! Κάπου πρέπει να μπαίνει κι ένα όριο! Θυμόμαστε πολύ καλά τι έπαθε η Βασιλίς των Πόλεων όταν, φοβούμενη τους Τούρκους, υποχώρησαν και αποπειράθηκαν την ένωση... δεν τους βοήθησε ούτε πρακτικά ούτε Πνευματικά! Η Ορθοδοξία δεν πρόκειται να μολυνθεί από τέτοιες ενέργειες... Όλο και κάποιοι Ορθόδοξοι θα μείνουν στη γη... Εμάς όμως θα μας ζητήσει λόγο ο Κύριος ο οποίος μας βοηθάει όταν είμαστε αυτοί που θέλει και όχι όταν συμπράτουμε με τους εχθρούς του (χαρακτηρισμός της Θεοτόκου για τους Λατινόφρονες του Βέκκου)! Ο Κύριος να βάλει το χέρι Του!

Παρακαλούμε θερμώς κι Εσάς και τους αναγνώστες του ιστολογίου Σας και για την προσωπική Σας προσευχή για το θέμα.

Καλή δύναμη. Ο Θεός και οι Άγιοι της νήσου μας να 'ναι βοηθοί Σας πάντα!

Μετά τιμής,

Κων/νος Βουτζουλίδης
Κάτοικος Πάτμου

Ο σύνδεσμος της τοπικής εφημερίδας:
http://www.patmostimes.gr/

*Η Πάτμος είναι Πατριαρχική Εξαρχία και δεν έχει Επίσκοπο αλλά υπάγεται απευθείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

1 comment: