Thursday, November 20, 2014

Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ SMARTPHONES, ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ SMARTPHONES, ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ακόμη μια νεωτεριστική συνήθεια που δείχνει το βαθμό της εκκοσμίκευσης που μαστίζει τον Παπισμό.

Κάνουν οτιδήποτε για να προσελκύσουν κόσμο στις τάξεις τους και στο τέλος εκκοσμικεύουν τον χριστιανισμό με τον χειρότερο τρόπο. 

Προσωπικά δεν με ανησυχεί το φαινόμενο επειδή το Βατικανό έχει ούτως ή άλλως διαστρέψει πλήρως το γράμμα και το πνεύμα του Ευαγγελίου, οπότε αναπόφευκτα θα παρατηρούνται πολλά παρόμοια φαινόμενα.

Αυτό που με ανησυχεί είναι όταν παρόμοια ή και πολύ χειρότερα φαινόμενα παρεισφρύουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στον καθερδικό ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν λ.χ. ο προηγούμενος προιστάμενος διάβαζε το ευαγγέλιο από ipad.!!! Το ίδιο έκανε με το λειτουργικό που είχε πάνω στην Αγία Τράπεζα. Με τα πολλά επενέβη ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος επειδή, από ότι φαίνεται υπήρχαν πολλά προβλήματα στο ναό, και ο ιερέας αυτός αποσύρθηκε από τον καθεδρικό και στη θέση του πήγε ο σημερινός προιστάμενος -π. Ιωάννης Βλάχος- ένας πολύ ευλαβής, σεμνός και ταπεινός κληρικός από τους καλύτερους που έχουμε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Και να ήταν μόνον αυτά;

Μιλούσα πρόσφατα με κάποιο ομογενή με πολύ φιλελεύθερες και νεορθόδοξες τάσεις και μου είπε ότι έστω και, αν η Εκκλησία απαγορεύει τους ομοφυλοφιλικούς γάμους, πρέπει συνοδικά να κατοχυρώσει τα visitation rights -η συζήτηση γινόταν στα Αγγλικά- των ομοφυλόφιλων. 

Προσπαθησα να αντιληφθώ τι εννοούσε και στο τέλος αντελήφθηκα ότι με τον όρο αυτό ή μάλλον με πρόσχημα την πρόσβαση αγαπητών προσώπων στους ασθενείς στα νοσοκομεία ουσιαστικά υποστήριζε ότι η Εκκλησία πρέπει να αποδεχθεί το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων!!!

Το ευτύχημα είναι ότι ο εν λόγω ομογενής δεν είναι σε θέση να επιβάλει τις θέσεις του στην Εκκλησία πλην όμως είναι ενδεικτικό του βαθμού αλλοτρίωσης του ορθοδόξου φρονήματος που υπάρχει ακόμη και μεταξύ των Ορθόδοξων.

Η εκκοσμίκευση ήταν, είναι και θα παραμείνει ο μεγάλος πειρασμός της Εκκλησίας. Το αντίδοτο της εκκοσμίκευσης, όπως μας διδάσκει ο Αγιος Ιωάννης της Κλίμακος, είναι η ανάπτυξη υγιούς μοναχισμού με αυστηρά ασκητικές προδιαγραφές για να εμπνέει ανάλογα και τους εν τω κόσμω πιστούς κληρικούς και λαικούς.

Γι’ αυτό είναι με μεγάλη χαρά που πληροφορήθηκα στην αγρυπνία που έγινε πρόσφατα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προς τιμήν του Ιερού Χρυσοστόμου, ότι παράλληλα με τα μοναστήρια του Γέροντος Εφραίμ της Αριζόνας άρχισαν να δημιουργούνται και άλλα μοναστήρια και ότι υπάρχει ήδη μονή των Αγίων Πάντων με τέσσερις αδελφές στο Long Island, που ελπίζω να βρεθεί τρόπος να αξιωθώ να πάω να προσκυνήσω.

No comments:

Post a Comment