Friday, November 28, 2014

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Ενας από τους στόχους του ταξιδιού του Πάπα Φραγκίσκου στην Τουρκία είναι η καταδίκη της τρομοκρατίας -ιδιαίτερα του χαλιφάτου της Μέσης Ανατολής- αλλά και η προστασία των χριστιανών της χώρας.

Η αποτυχία αυτού του στόχου έγινε εμφανής αμέσως μόλις πάτησε το πόδι του στην Τουρκία. 

Ο Πάπας Φραγκίσκος το γνώριζε πριν αρχίσει το ταξίδι του, επειδή οι Τούρκοι παρασκηνιακά έδειξαν τα δόντια τους, αφού ήθελαν να ελέγξουν ακόμη και τους λόγους που θα εκφωνούσε!!! 

Γι' αυτό -σε αντίθεση με όλες τις επισκέψεις που έκανε μέχρι τώρα- ήταν καταφανώς θλιμμένος κατά την υποδοχή και πολύ συγκρατημένος και φειδωλός σε χαμόγελα και διαχύσεις και στο αεροδρόμιο και στο Λευκό παλάτι και στο Μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ και στο Υπουργείο θρησκευτικών υποθέσεων. 

Με τέτοιο κάζο που έπαθε τι περιμένετε;

Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε όλες τις χώρες που επισκέπτεται ο Πάπας, ο Ερντογάν δεν πήγε να τον υποδεχθεί στο αεροδρόμιο και τον υποχρέωσε να τον συναντήσει στο προεδρικό μέγαρο -γνωστό ως Λευκό παλάτι- το οποίο δέχθηκε αυστηρή κριτική από όλους (εντός και εκτός της Τουρκίας) για την προκλητική χλιδή του.

Οταν συναντήθηκαν, ο Ερντογάν του είπε ότι κακώς δέχθηκε τον ηγέτη της Αιγύπτου πριν λίγες μέρες στο Βατικανό και τον κατηγόρησε ότι είναι υποκριτής επειδή μιλά για τρομοκρατία και παραβλέπει την Ισλαμοφοβία.!!! Τέτοιο θράσος ο Ερντογάν εφέντης!

Ο Πάπας, δηλαδή, πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος.

Ετσι είναι “Αγιε Πατέρα”! Οποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες.

Πήγε για να τονίσει την ανάγκη η Τουρκία να σταματήσει να υποστηρίζει το χαλιφάτο της Μέσης Ανατολής για να δεχθεί παρατηρήσεις από τον Ερντογάν εφέντη λες και ήταν υφιστάμενός του.

Ταύτα για όσους αφελείς πίστεψαν και διέδιδαν ότι η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου θα μπορούσε να έχει θετικά αποτελέσματα για τη διαβίωση των χριστιανών της Τουρκίας.

Ούτε η Χάλκη θα ανοίξει, ούτε το Πατριαρχείο θα σταματήσει να δέχεται παντοειδείς πιέσεις, ούτε οι αδελφοί μας οι κρυπτοχριστιανοί θα πάρουν ανάσα με το παπικό “Αποστολικό” ταξίδι, ούτε κανένα πρόβλημα των απηνώς διωκόμενων μειονοτήτων θα βρει την λύση του.

Το μόνον που θα επιτευχθεί -επίτευγμα να σου πετύχει!- είναι να προσβληθεί βάναυσα η πίστη μας με τις οικουμενιστικές ασχημίες που θα συμβούν και θα εξυψωθεί το Ισλάμ με τις αήθεις ενέργειες που θα προβεί ο Πάπας Φραγκίσκος στο μπλε τζαμί και αλλού.

No comments:

Post a Comment