Thursday, November 6, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΓΑΡΩΝ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΓΑΡΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Γράφει ο κ. Σωτήρης Τζούμας στο ιστολόγιό του “Εξάψαλμος”:

“Έβλεπα για παράδειγμα την Παρασκευή το απόγευμα την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνου, σε μία Μητρόπολη με ευσεβή και φιλακόλουθο λαό, με εξαιρετικό κλήρο- στην πλειοψηφία του άγαμο- και με μεγάλη παράδοση στην εκλογή Μητροπολιτών εκ Μεγάρων και Σαλαμίνος, μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιάκωβος Βαβανάτσος και ο Λαρίσης Σεραφείμ Ορφανός.

Αυτός ο άνθρωπος, (ο Μεγάρων Βαρθολομαίος που κοιμήθηκε πρόσφατα) καταγόμενος εξ ευγενούς οικογενείας, εθήτευσε δίπλα σε μεγάλα και δημιουργικά Αρχιερατικά αναστήματα όπως ο Χίου Παντελεήμων ο Φωστίνης (δικό του πνευματικό τέκνο ήταν ο Βαρθολομαίος) και Κορίνθου Παντελεήμων ο Καρανικόλας (ο οποίος τον προώθησε στην Αρχιερωσύνη το 1974).”

Ωστε; Βαβανάτσος, Σεραφείμ Ορφανός, Κορινθίας Παντελεήμων (Καρανικόλας) και Παντελεήμων Φωστίνης και μια Μητρόπολη με πολλούς άγαμους κληρικούς!!! 

Καταλάβαμε, κ. Τζούμα μου! Μας κάνατε την καρδιά περιβόλι.

Αφού, λοιπόν, μας πληροφορήσατε για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Μητρόπολη Μεγάρων πέστε μας -σας παρακαλούμε- ποιος είναι ο νέος της Μητροπολίτης.

Οτι είναι κληρικός με πολύ λίγη θεολογική κατάρτιση είναι πανθομολογούμενο. Εδώ διαμφισβητούν ορισμένοι αν έχει πτυχίο Θεολογικής Σχολής.

Τουλάχιστον, όμως, αφού δεν είναι κανένας σπουδαίος θεολόγος, αν μη τι άλλο, είναι κληρικός με φόβο Θεού ή θα συνεχίσει -Θεός φυλάξοι!- την παράδοση που παρέλαβε;

Από βίντεο του Πρακτορείου Romfea.gr διαπιστώσαμε ότι ο Σεβ. Μεγάρων επέλεξε νέο Πρωτοσύγκελο και νέο Γενικό Αρχιερατικό, ενώ προφανώς υποχρέωσε τους προηγούμενους σε παραίτηση.

Αν η κατάσταση είναι αυτή που περιγράφετε πολύ καλά έπραξε να τους απομακρύνει, αλλά το μέγα ερώτημα είναι αν αυτούς που διόρισε στη θέση τους είναι άνθρωποι με φόβο Θεού.

Αν είναι τω Αγίω Θεώ η δόξα! Αν δεν είναι, όμως, και αν ο Σεβ. κ. Κωνσταντίνος εκτός από ιεράρχης πολύ περιορισμένης παιδείας είναι ταυτόχρονα και ιεράρχης πολύ περιορισμένης ευσεβείας, τότε ο Θεός να συγχωρέσει τον "διά τας αμαρτίας ημών" Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και όσους άλλους τον προώθησαν για την πολύπαθη Μητρόπολη Μεγάρων.

No comments:

Post a Comment