Wednesday, November 12, 2014

ΑΠΟ ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑ ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ



ΑΠΟ ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑ ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Διαβάσαμε, στο Amen.gr, την ακόλουθη δήλωση του βαμμένου οικουμενιστή Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου Σαββάτου:

“Εξαιτίας της αναφορικότητάς μας, ως ορθοδόξων, κατεστάθη το Κέντρο της Ορθοδοξίας, η Μητέρα των Εκκλησιών, ο φορέας της οικουμενικότητας και ο εκφραστής της παραδόσεως των ορθοδόξων. Αυτή η αναφορικότητα και η διαλλεκτικότητα είναι που «επιβάλλει» και τον σεβασμό προς τον θεσμό του Φαναρίου, το οποίο, κατά την έκφραση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, «δεν πρέπει να το λιθοβολούμε», έστω και αν προς καιρόν μας λυπεί ή και μας στεναχωρεί με τις αποφάσεις του, ενώ επιβεβαιώνει τον θεσμικό του ρόλο και τη σημαντική του παρουσία και προσφορά, η οποία πολλές φορές, ίσως τις περισσότερες, είναι και «σταυροαναστάσιμη».

Ωστε; Από ακαθαίρετος πύργος του Πατριαρχείου τώρα ο κ. Σαββάτος παρουσιάζεται ως ο κατά επείκειαν και συγκατάβαση συμπαραστάτης του;

Αλλά γιατί παραξενευόμαστε; Ποιος έγραφε τις επιστολές του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου για να μεταβληθεί την αμέσως επομένη το προπύργιο του Οικουμενικού Θρόνου στην Εκκλησία της Ελλάδας;

Τώρα φυσικά συμμάχησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με την ίδια ευκολία που θα τον προδώσει -αν χειαστεί- για να στηρίξει όποιον θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του.

Ακουέτωσαν ταύτα όσους εμπαίζει ότι δήθεν τους προωθεί για να εκλεγούν στον Αρχιεπισκοπικό θώκο, ενώ στην πραγματικότητα προσπαθεί να κάψει την υποψηφιότητά τους για να προωθήσει τον Σεβ. Νέας Ιωνίας κ. “Νεωκόρο” ως Αρχιεπίσκοπο.

No comments:

Post a Comment