Thursday, November 20, 2014

Ο ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Ο ΣΕΒ. ΣΥΡΟΥ, Ο ΑΡΧΙΜ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ



Ο ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Ο ΣΕΒ. ΣΥΡΟΥ, Ο ΑΡΧΙΜ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε για την επικείμενη Ημερίδα στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς αναφορικά με την αποτείχιση.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα δει το θέμα στη σωστή του διάσταση επειδή οι εισηγητές των ομιλιών έχουν την κατάρτιση, την ικανότητα και προπαντός το υγιές ορθόδοξο φρόνημα να δουν το θέμα σωστά.

Συγχαίρουμε, εκ μέσης καρδίας, την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς για τη διοργάνωση της Ημερίδας και ελπίζουμε ότι πολλοί πατέρες και αδελφοί που προβληματίζονται για την αποτείχιση θα διαφωτιστούν επαρκώς και θα τοποθετηθούν σωστά για το θέμα.

Θέλουμε να απευθύνουμε ειδική υική παράκληση στον Σεβ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ να παρέμβει προσωπικά για να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα -που εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζω- δεν έχει ακόμη λυθεί.

Αναφέρομαι στον Αρχιμανδρίτη Ευθύμιο Χαραλαμπίδη, ο οποίος αποτειχίστηκε από τον Σεβ. Σύρου κ. Δωρόθεο επειδή σκανδαλίστηκε από την παρουσία του στην ενθρόνιση του φράγκου “επισκόπου” της Σύρου.

Δημοσιεύθηκε στον ιστοχώρο ότι ο Σεβ. Πειραιώς διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Σεβ. Σύρου. Μήπως υπάρχει τρόπος να παρέμβει προσωπικά και να προσπαθήσει να πείσει τον Αρχιμανδρίτη να αποκαταστήσει την κοινωνία του με τον Σεβ. Σύρου ή αν αυτό είναι ακατόρθωτο μήπως θα μπορούσε να τον εντάξει, με την ευλογία του Σεβ. Σύρου, στη δική του Μητρόπολη για να μην εξελιχθεί -Θεός φυλάξοι- η κατάσταση σε σχίσμα;

No comments:

Post a Comment