Friday, November 21, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΕΑ ΦΕΡΡΑΡΑ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΕΑ ΦΕΡΡΑΡΑ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Σε Ανακοίνωση του Γραφείου επί των Αιρέσεων της Μητροπόλεως Πειραιώς διαβάζουμε το ακόλουθο απόσπασμα:

“Φαίνεται ότι ο Προκαθήμενος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της ευσεβούς πηγής του Γένους, καθώς συνειδητοποιεί και ο ίδιος, ότι οι Διάλογοι με τον Παπισμό «δεν πάνε άλλο», αλλά έχουν βαλτώσει για τα καλά, δεν βλέπει άλλη διέξοδο για την ένωση παρά μόνο τη λύση της Φεράρας-Φλωρεντίας. Λογαριάζει όμως χωρίς τον «ξενοδόχο», ή μάλλον τους «ξενοδόχους». Και ο ένας «ξενοδόχος», ο πιστός λαός του Θεού, όπως τότε αγωνίστηκε, έτσι και σήμερα θα αγωνιστεί και δεν πρόκειται να δεχθεί, αλλά θα κηρύξει άκυρη μια νέα Ψευδοσύνοδο τύπου Φεράρας - Φλωρεντίας. Ο δε άλλος «ξενοδόχος», η Εκκλησία της Ρωσίας, με την μόλις πριν από μερικούς μήνες απόρριψη του κειμένου της Ραβέννας, έστειλε σαφές μήνυμα στο Φανάρι, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμιάς μορφής πρωτείο, είτε αυτό είναι Φαναριώτικο, είτε Παπικό.”

Οι διαπιστώσεις του Γραφείου της Μητροπόλεως Πειραιώς, που συγχαίρουμε θερμά για την ευαισθησία του για θέματα πίστεως, δείχνουν το βαθμό της ανησυχίας του πληρώματος της Εκκλησίας.

Αν όντως αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές προθέσεις του Παναγιότατου και των συν αυτώ θα το μάθουμε σε λίγες μέρες όταν ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί τη Βασιλεύουσα για την Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Θρόνου

Προσευχόμαστε και ελπίζουμε, αν πράγματι βρίσκονται σε εξέλιξη αυτά τα καταχθόνια σχέδια, ότι θα γίνουν δεύτερες κατά Θεόν σκέψεις.

Οπως πολύ ορθά επισημαίνει η Ανακοίνωση του Γραφείου επί των αιρέσεων της Μητροπόλεως Πειραιώς, αν υπάρξει νέα Φερράρα-Φλωρεντία θα υπάρξει πολύ δυναμική αντίδραση τουλάχιστον από: 
1.) Τους όπου γης συνειδητούς χριστιανούς, και
2.) Από το Πατριαρχείο Ρωσίας.

Εμείς θεωρούμε δεδομένη την αντίδραση και του Αγίου Ορους, της Εκκλησίας της Βουλγαρίας και της Εκκλησίας της Γεωργίας τουλάχιστον.

Αν υπάρξει νέα Φερράρα-Φλωρεντία είναι τουλάχιστον αφελές να αναμένουν οι Οικουμενιστές ότι ο λαός του Θεού θα προσχωρήσει αδιαμαρτύρητα στην προδοσία.

Οσο για την Εκκλησία της Ρωσίας είναι ανοησία ολκής να πιστέψει κάποιος ότι θα επιτρέψει στο Βατικανό και στο Φανάρι να διαμοιράσουν το πρωτείο στην Εκκλησία χωρίς τη δική της συμπερίληψη στο υπό εκκόλαψη σχήμα.

Είναι δυνατόν να τα αγνοεί αυτά ο Παναγιότατος, ο Σεβ. Περγάμου και οι επιτελείς των οικουμενιστικών σχεδιασμών του Φαναρίου;

Νομίζω πως όχι! Γι’ αυτό και δεν συμμερίζομαι τον φόβο ότι το τέλος Νοεμβρίου θα υπογραφτεί νέα Φερράρα-Φλωρεντία.

Αυτό που φοβούμαι, όμως, είναι ότι θα επαναληφθούν οι προχωρημένες συμπροσευχές που παρατηρήθηκαν κατά την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στο Φανάρι, με τρόπο που θα συνιστούν επικύρωση -στο πιο ψηλό επίπεδο- της προδοτικής για την Ορθοδοξία Συμφωνίας του Μπαλαμάντ, η οποία διακήρυξε την φοβερή αίρεση της “διηρημένης Εκκλησίας”.

Πέραν των όποιων δικαιολογημένων φόβων μας για την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Φανάρι ποτέ δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο Θεός δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει κακό στην Εκκλησία Του. 

Προσευχόμαστε ο Χριστός να ενσταλάξει στην ψυχή του Παναγιότατου και των επιτελαρχών των οικουμενιστικών σχεδιασμών του Φαναρίου λόγον αληθείας και συνέσεως πνευματικής ώστε να συμπεριφερθούν άψογα έναντι του Πάπα Φραγκίσκου, όπως ακριβώς έκανε ο Μακαριότατος Αλβανίας.

No comments:

Post a Comment