Sunday, November 9, 2014

ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΞΑΝΑΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ



ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΞΑΝΑΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====

Μαθαίνουμε από Ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης “Πρωτοπορία”:

“Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρία της ΠΟΦΕΝ για διευθέτηση των αντικατοχικών εκδηλώσεων. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το πλαίσιο συνθημάτων για την αντικατοχική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί και φέτος.

Η ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την στάση που τήρησε η Προοδευτική η οποία θεωρεί πως σκοπός των αντικατοχικών εκδηλώσεων η προώθηση κομματικών θέσεων και της ιδεολογίας της αριστεράς. Είναι αδιανόητο να πραγματοποιείται αντικατοχική εκδήλωση, στην οποία η Προοδευτική απαιτεί να αποκλειστούν από το πλαίσιο συνθημάτων, συνθήματα όπως «Χώμα που περπάτησα, γη που νοσταλγω...», «Ισαάκ-Σολωμέ δεν θα σας ξεχνώ ποτέ» και το «Μόρφου, Κερύνεια, Βαρώσι, Καραβάς αυτά είναι δικά μας δεν είναι του Ερτογάν», αφού μετά λύπης μας θεωρούν πως είναι συνθήματα που διχάζουν.

Δυστυχώς την απαράδεκτη αυτή στάση της προοδευτικής συνέχισε και η ΠΕΟΜ σε συνεδρία συντονισμού ΠΟΦΕΝ και ΠΣΕΜ για διευθέτηση της διεξαγωγής της πορείας. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο πρόεδρος της αλλά και η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της ΠΣΕΜ ανήκουν στη μαθητική κίνηση της ΕΔΟΝ. Με περίσσιο θράσος και καθοδηγούμενος από την ΕΔΟΝ, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ, όντας καλά ενημερωμένος από την Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών, απαιτούσε και ο ίδιος να αφαιρεθούν τα προαναφερόμενα συνθήματα από το πλαίσιο συνθημάτων. Επιπλέον ζήτησε όπως στην εκδήλωση υπάρχουν μόνο Κυπριακές σημαίες και καθόλου Ελληνικές.”

Οσοι δεν βάλαμε υποθήκη το μυαλό μας, δεν έχουμε καμία ιδιοτέλεια και δεν πήραμε διαζύγιο με τη μελέτη της Ιστορίας, ξέρουμε ότι το ΑΚΕΛ είναι ένα κόμμα προδοσίας από τα γεννοφάσκια του. Το δημιούργησαν οι Βρετανοί αποικιοκράτες με μοναδικό στόχο να ανακόψει τον αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου για την ένωση.

Κάθε ανθελληνικό και Νεοκυπριακό φρούτο καλλιεργείται από την ίδρυσή του στο θερμοκήπιό του.

Τους νεολαίους του ΑΚΕΛ τους ενοχλούν τα αντικατοχικά συνθήματα και οι Ελληνικές σημαίες στις εκδηλώσεις για την επέτειο της ντροπής για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Ποιος νουνεχής άνθρωπος παραξενεύεται από τη συμπεριφορά τους;

Δεν είναι αυτοί που φωνάζουν συνεχώς ανθελληνικά συνθήματα στα γήπεδα;

Εμένα δεν με απασχολεί ποσώς τι κάνουν αυτοί οι συνειδητοί ανθέλληνες και εθνομειοδότες.

Αλλα με ανησυχούν.

Παρακολουθείτε την αρθρογραφία των Ελληνόφωνων δημοσιογράφων της εφημερίδας “Πολίτης”; Θα διαπιστώσετε όσα εμετικά και εθνομειοδοτικά γράφουν που εξυπηρετούν απόλυτα τις Νεοκυπριακές και ανθελληνικές θέσεις του ΑΚΕΛ.

Με ανησυχεί επίσης η ιδιοτελής σιωπή των κ. Λιλλήκα και Νικόλα Παπαδόπουλου, οι οποίοι υπέταξαν τον πατριωτισμό στην ιδιοτέλεια της ανάδειξής τους στην προεδρία με τις ψήφους του ΑΚΕΛ και με ενοχλεί η προώθηση των Ελληνόφωνων του “Πολίτη” από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Οσο για το ΑΚΕΛ και τους νεολέρους του “εκ γαρ στόματος κοράκου...”

No comments:

Post a Comment