Sunday, November 16, 2014

ΕΓΙΝΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



ΕΓΙΝΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο dogma.gr, το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Ανδρέα Λουδάρου:

“Με 19 θετικές ψήφους έναντι μόλις μιας αρνητικής και τεσσάρων λευκών, η Σύγκλητος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης ενέκρινε την πρόταση ίδρυσης Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο.

Προηγήθηκε αναλυτική συζήτηση όπου παρουσιάστηκαν όλες οι πλευρές του θέματος το οποίο έχει σταθεί αφορμή για την πρόκληση σημαντικών αντιδράσεων τόσο από πλευράς ορισμένων πανεπιστημιακών όσο και Κληρικών με πρωτοστατούντα τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.”

Εκφράζουμε βαθeιά θλίψη διότι έγινε ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα επί τα χείρω με την υπερψήφιση της πρότασης για τη σύσταση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών.

Oσοι προωθούν τη σύσταση του Τμήματος οχυρώνονται πίσω από νομικίστικες διατάξεις.

Αυτό που δεν μας λένε είναι με ποια χρήματα θα χρηματοδοτηθεί το Τμήμα.

Οι Σχολές και η Σύγκλητος μπορούν να ψηφίζουν ότι θέλουν μέσα στα πλαίσια της ευχέρειας που τους παρέχει ο νόμος, αλλά η πολιτεία δεν είναι υποχρεωμένη να αποδέχεται τις εισηγήσεις τους προπαντός αν δεν έχει τα απαραίτητα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των Τμημάτων που γίνεται εισήγηση να ιδρυθούν.

Η Χάλκη, στο μεταξύ, εξακολουθεί να είναι βουβή, ενώ η επιθετικότητα της Τουρκίας αυξάνεται με την ημέρα.

Ολοι γνωρίζουν ποιος κινεί τα νήματα για την ίδρυση του Τμήματος. 

Ο ίδιος που προωθεί την μετατροπή του ορθόδοξου κατηχητικού μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογικό-οικουμενιστικό τουτέστιν ο διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Γι’ αυτό ισχύει το “βασιλική διαταγή και τα σκυλιά δεμένα”.

No comments:

Post a Comment