Wednesday, November 5, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά”:

“Επίκαιρη, αγωνιστική, και πάρα πολύ σημαντική ημερίδα, διεξάγεται την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, στην αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
Διοργανώνεται από φοιτητές του Α.Π.Θ. που αντιτίθενται στις Ισλαμικές Σπουδές στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα τίθεται υπό την αιγίδα της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης. Ο Παναγιώτατος μητροπολίτης κ. Άνθιμος, θα απευθύνει χαιρετισμό.

Εκλεκτοί Ομιλητές, όπως ο Χρ. Οικονόμου, Βεν. Καρακωστάνογλου, Κων. Ζουράρις και Γ. Παύλος, θα πλαισιώσουν την εκδήλωση αναπτύσσοντας αποκαλυπτικά θέματα.”

Εκφράζουμε την πιο ειλικρινή μας χαρά επειδή οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης δεν τα βάζουν κάτω αλλά αντίθετα συνεχίζουν αποφασιστικά να εκφράζουν τη διαφωνία τους για την ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο Θεολογικό Τμήμα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εχουμε απολύτως δικαιολογημένα παράπονα με τον Σεβ. Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο για τη στάση του κατά την υποδοχή του μονοφυσίτη Αρμένιου πατριάρχη και στη συνέχεια με την τιμωρία του αγωνιστή κληρικού π. Νικόλαου Μανώλη επειδή έλεγξε -ως όφειλε- την παρεκτροπή. 

Είμαστε, όμως, εξίσου αποφασιμένοι να  σταθούμε στο πλευρό του Σεβ. Θεσσαλονίκης επειδή -ως έχει χρέος- αντιτίθεται στη δημιουργία Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Μητρόπολή του.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη διοργάνωση του Συνεδρίου και ελπίζουμε ότι ο Σεβασμιότατος θα σταθεί μέχρι τέλους εδραίος και αμετακίνητος στην αντίθεσή του για τη σύσταση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών.

Η δημιουργία Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών αλλοιώνει τον ορθόδοξο χαρακτήρα των Θεολογικών Σπουδών στην Ελλάδα και τον μετατρέπει σε οικουμενιστικό-θρησκειολογικό. Παράλληλα ανοίγει την όρεξη των Ισλαμιστών και δη των Τούρκων να προωθήσουν τα σχέδιά τους την ώρα που εξακολουθεί η Θεολογική Σχολή της Χάλκης να είναι ακόμη βουβή.

No comments:

Post a Comment