Wednesday, November 5, 2014

ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ



ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντο
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Παιδαγωγός”, μεταξύ άλλων το ακόλουθο απόσπασμα:

“Επειδή το Ιστολόγιο Κατάνυξις έλεγξε τον μητροπολίτη Άνθιμο για την παρουσία του Πατριάρχη των μονοφυσιτών (Αρμενίων) εντός του Αγίου Βήματος  στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης καθώς και για την παρουσία αιρετικού ιερωμένου κατά την χειροτονία του μητροπολίτη Γρεβενών π. Δαυϊδ στον Αγ. Δημήτριο Θεσσαλονίκης, εκτοπίζεται στα υπόγεια ιερέας του οποίου προβάλλονται οι ομιλίες -ως βίντεο- στο ιστολόγιο Κατάνυξις! Παράλληλα του καταργούν την εφημερία εντός του ναού -αν και υπεύθυνος του κηρυκτικού και του πνευματικού έργου της ενορίας- και του απαγορεύουν να μιλά εντός του ναού! Ολα αυτά με προφορική εντολή(!) 

Ρουμάνος πολύτεκνος ιερέας στην Μητρόπολη Βεροίας, καλείται -και πάλι με προφορική εντολή (!)- να βρει άλλη μητρόπολη επειδή συνόδευσε τον μητροπολίτη Πειραιώς στη Ρουμανία ως μεταφραστής σε επίσημη συμμετοχή του σε αντιοικουμενιστικό συνέδριο. Οπως πληροφορηθήκαμε την βδομάδα που μας πέρασε οι άνωθεν απαιτήσεις υλοποιήθηκαν και ο σεβάσμιος και πολύτεκνος ιερέας υποχρεώθηκε τελικά να μετακινηθεί σε άλλη μητρόπολη.

Είναι φανερό ότι οι πτώσεις διαδέχονται η μία την άλλη και η  κατάσταση χειροτερεύει. Την ίδια ώρα οι μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος ασχολούνται -συναλλάσσονται για την ακρίβεια- με τις εκλογές νέων μητροπολιτών, διοργανώνουν εκκλησιαστικές "φιέστες" και συλλείτουργα και υπακούν τυφλά στις άνωθεν εντολές -που όλοι ξέρουμε από πού πηγάζουν. Και επειδή προσεχώς αναμένονται νέες εικόνες Οικουμενιστικής ντροπής και προδοσίας, θα επαναλάβουμε την δέσμευσή μας ότι θα σταθούμε πλάι σε κάθε αγνό αγωνιστή ιερέα, μοναχό ή επίσκοπο. Στην εποχή του διαδικτύου, έφτασε η ώρα να πληροφορηθεί ο πιστός λαός τι συμβαίνει” (http://opaidagogos.blogspot.gr/2014/11/blog-post_5.html).

Εκφράζουμε την πιο ειλικρινή μας χαρά επειδή το ιστολόγιο “Παιδαγωγός” συμπαραστέκεται με παρρησία στους διωκόμενους κληρικούς. 

Εκφράζουμε επίσης τη χαρά μας επειδή βλέπει το θέμα στην ευρύτερή του προοπτική και συνειδητοποιεί ότι the worst is yet to come! 

Οι πιο σοβαρές οικουμενιστικές ασχημίες θα συμβούν τέλος Νοεμβρίου στη Βασιλεύουσα όταν ο Πάπας Φραγκίσκος θα παραστεί στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Θρόνου για να την μαγαρίσει ως δήθεν “επίσκοπος της πρεσβυτέρας αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης” τσι αποκαλούν τον αιρεσιάρχη του Βατικανού οι Οικουμενιστές χωρίς να φοβούνται τον Θεό και χωρίς να ντρέπονται τους ανθρώπους) και για να επικυρώσει στην πράξη την προδοτική για την Ορθοδοξία Συμφωνία του Μπαλαμάντ που διατύπωσε την κακοδοξία της διηρημένης Εκκλησίας. 

Πολλή η θλίψη μας επειδή ο ευσεβής πολύτεκνος Ρουμανικής καταγωγής ιερέας π. Ματθαίος Βουλκανέσκου, κληρικός με αξιόλογη θεολογική παιδεία, εξαναγκάστηκε από τον Σεβ. Βεροίας να αναζητήσει άλλη Μητρόπολη για να επιτελεί τα ιερατικά του καθήκοντά του απλά και μόνον επειδή συνόδευσε τον Σεβ. Πειραιώς κατά την επίσκεψή του στη Ρουμανία ως μεταφραστής και επειδή έστειλε καθόλα κόσμιες επιστολές στους Πατριάρχες Αλεξανδρείας και Ρουμανίας για τις οικουμενιστικές τους παρεκτροπές με μονοφυσίτες.

Εξεπλάγην λίαν δυσάρεστα από τη στάση του Σεβ. Βεροίας επειδή μέχρι τώρα είχα την εντύπωση ότι επρόκειτο για παραδοσιακό ιεράρχη.

No comments:

Post a Comment