Friday, November 28, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ ΣΕ ΔΙΚΗ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ ΣΕ ΔΙΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε, από τον Amen.gr (από τη Νaftemporiki.gr), ότι με βούλευμα του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου παραπέμπονται οριστικά 14 άτομα για την υπόθεση Βατοπαιδίου και ότι -μεταξύ άλλων- στο εδώλιο θα καθήσουν ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη και οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης.

“Με το ίδιο βούλευμα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος και ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος.

Επίσης, έχουν παραπεμφθεί ο πρώην γενικός γραμματέας του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Μαντέλη, στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους όπως είναι ο τέως αντιπρόεδρος ΝΣΚ Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και οι Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος.”

Δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει φυσικά από νομική άποψη και ούτε έχουμε τις γνώσεις ή την παιδεία για να αξιολογήσουμε το φάκελλο των καταγγελιών, ο οποίος δεν είναι έτσι κι αλλιώς στη διάθεσή μας. 

Ούτε προπαντός έχουμε αρμοδιότητα να κρίνουμε την υπόθεση, αφού η κρίση των θεμάτων αυτών αφορά τα δικαστήρια, τους εισαγγελείς, τους δικηγόρους, τους ανακριτές και τους άλλους λειτουργούς της Θέμιδος.

Ως χριστιανοί, όμως, και ως άνθρωποι που συνδεθήκαμε με δεσμούς ακατάλυτης αδελφικής φιλίας με τον Αρχιμ. Εφραίμ και με πολλά μέλη της συνοδείας του, παρακαλούμε τον Αγιο Θεό και την Υπεραγία Θεοτόκο να μην υπάρχουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στην καταδίκη του Γέροντα Εφραίμ για να φέρουν τον ίδιο σε λίαν δυσχερή θέση, το πιο πολυάριθμο ανδρώο μοναστήρι της Ελληνόφωνης Ορθοδοξίας σε απρόβλεπτες περιπέτειες και τον μοναχισμό και το Αγιον Ορος σε νέο κύκλο διασυρμού.

No comments:

Post a Comment