Friday, November 7, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΙΤΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΙΤΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ, εκτενές, φλύαρο, γεμάτο κακοδοξίες και πλήρες κοσμικού πνεύματος άρθρο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιταλίας κ. Γεννάδιου. Πρόκειται για ορκισμένο -με την όλη σημασία του όρου- οικουμενιστή επίσκοπο. Το άρθρο αναφέρεται στην επικείμενη μετάβαση του Πάπα Φραγκίσκου στη Βασιλεύουσα για να μαγαρίσει την Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Θρόνου.

Το πιο αξιοπρόσεκτο σημείο του παντελώς απαράδεκτου άρθρου του Σεβ. Ιταλίας είναι ότι ο κ. Γεννάδιος αυτοκαταργείται ως Μητροπολίτης Ιταλίας που περιλαμβάνει την Ρώμη, που είναι μάλιστα η έδρα του Μητροπολίτη Ιταλίας μαζί με τη Βενετία!!!

Ενώ, λοιπόν, ο Σεβ. κ. Γεννάδιος αναγνωρίζεται από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες ως ο Μητροπολίτης Ιταλίας που έχει έδρα τη Ρώμη, ο ίδιος παραιτείται του τίτλου της δικαιοδοσίας του και αποδίδει τον τίτλο του επισκόπου Ρώμης στον αρχηγό της αίρεσης του Βατικανού!!!

Ας είναι βέβαιος ο Σεβ. Ιταλίας ότι αυτός ο τραγέλαφος θα μείνει στην Ιστορία ως μοναδικό παράδειγμα της παρανοικής φύσεως του Οικουμενισμού.

Οι θέσεις του άρθρου είναι θεολογικά έωλες και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο συζήτησης ή απλό ενδιαφέρον ανασκευής.

Λέγει τα τετριμμένα που λένε οι Οικουμενιστές με τις αγαπολογίες τους, τις οικολογίες τους και το κοσμικό τους το φρόνημα.

Γι’ αυτό στο παρόν κείμενο θα επικεντρώσουμε την αναφορά μας στο ακόλουθο απόσπασμα του άρθρου του Σεβ. Ιταλίας:

Κατά τό Πρόγραμμα τῆς Συναντήσεως, ὁ Πάπας ἔφθασεν ἀργότερον ἀπό τήν καθωρισμένην ὥραν, ὁπότε ἐρχόμενος λέγει εἰς τόν Πατριάρχην: «Συγγνώμη, Παναγιώτατε, ἔφθασα ἀργά». Ὁ Πατριάρχης ἀπήντησε: «Ἁγιώτατε, περιμένω ἐδῶ 11 αἰῶνας» (Τό ἤκουσε ὁ Σεβασμιώτατος Καρδινάλιος Willebrands, τότε Γραμματεύς τοῦ Segretariato per la Promozione dell’Unità dei Cristiani)”.

Αγιε Ιταλίας! Αραγε ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα βρει το κουράγιο να πει στον Πάπα Φραγκίσκο το ίδιο;

"Εδώ και 11 αιώνες προχωρήσατε στο Σχίσμα και στην αίρεση. Εμείς παραμείναμε εδραίοι και αμετακίνητοι στην αλήθεια της Ορθοδοξίας. Η σημερινή παρουσία σας στη Βασιλεύουσα δεν σημαίνει ότι είστε αρχηγός ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας, αλλά ότι προσέρχεστε ως αρχηγός αίρεσης για να δηλώσετε τη μετάνοιά σας και την απόφασή σας να βαπτιστείτε και σεις και οι οπαδοί σας για να γίνετε μέλη της Εκκλησίας."

Αυτά αναμένομε τον Παναγιότατο να πει στον Πάπα Φραγκίσκο! Θα το κάνει όμως; Ή μήπως θα τον υποδεχθεί ως τον “επίσκοπο της πρεσβυτέρας αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης”, όπως αποκαλούν τον αιρεσιάρχη της Ρώμης οι Οικουμενιστές;

Προσευχόμαστε για το πρώτο, αλλά δυστυχώς είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβεί το δεύτερο.

Στις 29 και στις 30 Νοεμβρίου, Σεβασμιότατε Ιταλίας, δεν θα συναντηθούν οι Πατριάρχες της Ανατολής και της Δύσεως, όπως ανακριβώς αναφέρετε στο άρθρο σας. Στη Ρώμη υπάρχει ορθόδοξος Μητροπολίτης και αυτός είναι η Σεβασμιότητά σας. Δεν υπάρχει κανένας Πατριάρχης. Στη Ρώμη υπάρχει μόνον ο αιρεσιάρχης του Βατικανού που θα μαγαρίσει την Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Θρόνου. Αυτή τη μέρα θα κλαίνε οι άγγελοι στον Ουρανό και θα γκρεμίζονται οι συνειδήσεις των πιστών. Τα μέλη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής μάλιστα αισθάνονται δικαιολογημένη έντονη πικρία επειδή προβεβλημένα στελέχη της θα συμμετάσχουν ομαδικά στο ανοσιούργημα της Κωνσταντινούπολης το τέλος Νοεμβρίου.

No comments:

Post a Comment