Friday, November 7, 2014

ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ ΚΥΠΡΟΥ!


 ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ ΚΥΠΡΟΥ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Διαβάσαμε στο philenews/ΚΥΠΕ:

“Προδότες, αποκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ ομάδα πλουσίων που προτίθενται να πουλήσουν την περιουσία τους στα κατεχόμενα. Ο Μακαριότατος είπε πως κατανοεί τις ανάγκες φτωχών ανθρώπων να πουλήσουν την περιουσία τους στα κατεχόμενα και ζήτησε από την Πολιτεία να δημιουργήσει ειδικό ταμείο για την ενίσχυση όλων όσων πραγματικά έχουν ανάγκη.

Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου έγιναν ύστερα από σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών κατά την οποία εξετάστηκε το θέμα της πώλησης περιουσιών στα κατεχόμενα.

Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικου και σε αυτήν συμμετείχαν βουλευτές, μητροπολίτες, δήμαρχοι και άλλοι αρμόδιοι φορείς για τους πρόσφυγες.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Χάσικος είπε ότι η σύσκεψη αποτελεί συνέχεια, αλλά και προσπάθεια λήψης κάποιων πρακτικών μέτρων για να προσθέσει ότι μέχρι σήμερα, το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε αυτοβούλως με κάποια μέτρα, όπως το δικαίωμα μεταβίβασης από Ε/κ σε Ε/κ περιουσίας στα κατεχόμενα, χωρίς την καταβολή μεταβιβαστικών τελών, χαλάρωση πολεοδομικών κανονισμών, έτσι ώστε εκτοπισμένοι να μπορούν να διευκολυνθούν με την ανέγερση δεύτερης ή και τρίτης κατοικίας στο ίδιο τεμάχιο, για σκοπούς στέγασης των παιδιών τους.

Αποκλείονται από τον Φορέα όσοι προσφεύγουν στην «Επιτροπή»

Επίσης, σε σχέση με το Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, ανέφερε ότι πρόσφυγες οι οποίοι αιτούνται βοήθειας και ταυτόχρονα προσφεύγουν στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων των κατεχομένων, είτε θα πρέπει να επιστρέψουν ό,τι έχουν λάβει από το Φορέα ή αν δεν έχουν λάβει οτιδήποτε, θα αποκλείονται από τη βοήθεια του Φορέα.”

Επαινούμε εκ βαθέων όλα τα μέτρα που θα τερματίσουν την απροκάλυπτη προδοσία της πώλησης Κυπριακής γης στους Τούρκους πλην όμως με τίποτα δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τον Μακαριότατο ότι οι μεν πλούσιοι που πουλούν την γη τους είναι προδότες, ενώ δείχνει κατανόηση για τους φτωχούς που την πουλούν.

Ολοι είναι προδότες, Μακαριότατε, και μάλιστα προδότες ολκής. Αν ζούσαμε την εποχή του απελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου όλους αυτούς θα τους τουφέκιζε η ΕΟΚΑ σαν κοινούς προδότες.

Αλίμονον αν η φτώχεια ή για να ακριβολογούμε η υποτιθέμενη φτώχεια, μας δίνει το δικαίωμα να προδίδουμε την πατρίδα μας!!!

Το πόσο φτωχοί άλλωστε είναι αυτοί που πουλούν την γη τους στην κατεχόμενη Κύπρο έχω ζωηρότατες αμφιβολίες αν κρίνω από τους εν Αστορία διαμένοντες πρόσφυγες που προθυμοποιήθηκαν να λάβουν τα τριάκοντα αργύρια της προδοσίας.

Μια λύση υπάρχει για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα. Να δημοσιοποιηθεί ο κατάλογος των προδοτών για να παραδοθούν στη δημόσια περιφρόνηση και να εξαναγκαστούν να επιστρέψουν τα αργύρια της προδοσίας στο ταμείο ενίσχυσης της άμυνας της πατρίδας μας.

No comments:

Post a Comment