Tuesday, November 11, 2014

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ π. ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΑΝΩΛΗ



ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ π. ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΑΝΩΛΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με ιδιαίτερη θλίψη παρακολουθώ -σε τρία ιστολόγια τουλάχιστον- να συνεχίζεται η συζήτηση για όσα συμβαίνουν στην ενορία του Προφήτη Ηλία στη Θεσσαλονίκη.

Νομίζω ότι ο π. Νικόλαος Μανώλης δεν μπορούσε να ήταν πιο σαφής από ότι ήταν στις εξηγήσεις του.

Είπε συγκεκριμένα:

1.) Ουδέποτε έλεγξε τον επίσκοπό του -Σεβ. Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο- για τις οικουμενιστικές ασχημίες που συνέβησαν κατά την παρουσία του μονοφυσίτη Αρμένιου Πατριάρχη ή για την παρουσία μονοφυσίτη Αρμένιου “επισκόπου” κατά τη χειροτονία του Σεβ. Γρεβενών.

2.) Αφού τέτοιος έλεγχος ουδέποτε ασκήθηκε εκ μέρους του π. Νικόλαου, φυσικό είναι να μην τιμωρήθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο από τον Σεβασμιότατο κ. Ανθιμο γι' αυτόν τον λόγο.

3.) Οσα γράφει το ιστολόγιο “Κατάνυξις” δεν ελέγχονται και δεν εκφράζουν τις θέσεις του π. Νικολάου, αλλά τις θέσεις των διαχειριστών του ιστολογίου.

4.) Κακώς οι εκτός της ενορίας αναφερθήκαμε στο θέμα.

5.) Δεν υπάρχει κανένας διωγμός του π. Νικόλαου εκ μέρους του Σεβασμιότατου.

Μετά από αυτές τις σαφέστατες εξηγήσεις γιατί συνεχίζεται η συζήτηση;

Βεβαίως είδαμε τις φωτογραφίες ανθρώπων που συνωστίζονται στο υπόγειο για να ακούσουν τον π. Νικόλαο, αλλά από τη στιγμή που ο μόνος αρμόδιος να μιλήσει -τουτέστιν ο π. Νικόλαος- λέγει ότι αυτό είναι τελείως άσχετο με τις οικουμενιστικές ασχημίες του Σεβ. Θεσσαλονίκης, αδυνατώ αντιληφθώ γιατί συνεχίζεται η συζήτηση.

Παρακαλώ θερμά όλους η προσοχή μας να είναι στραμμένη στο τι θα συμβεί κατά την Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Θρόνου. Οι χθεσινές δηλώσεις του Παναγιότατου στην Αυστρία για διαιρεμένους χριστιανούς και όχι για διηρημένη Εκκλησία δίνουν την εντύπωση ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Προς αυτή την κατεύθυνση ας είναι στραμμένη η προσευχή και η προσοχή μας και, αν μετά τη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου ορισμένοι νομίζουν ότι -παρά τις σαφέστατες εξηγήσεις του π. Νικολάου- πρέπει να συνεχιστεί η συζήτηση για όσα συμβαίνουν στην ενορία του Προφήτη Ηλία στη Θεσσαλονίκη, μπορούν κάλλιστα να το πράξουν τότε. 

2 comments:

  1. Φυσικά πέραν του αυτονοήτου για όσα δυστυχως πρόκειται να συμβούν στις 30 Νοέμβρη, τελικά ο πατήρ Νικόλαος θα έπρεπε ή όχι να ψέξει τον επίσκοπό του; Καλώς ενήργησε ο Άνθιμος, π. Νικόλαε; Ή τα κάνουμε γαργάρα και φωνασκούμε μόνο κατά του Βαρθολομαίου;

    ReplyDelete
  2. ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΡΟΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ.

    ReplyDelete