Monday, November 10, 2014

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΦΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!


ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΦΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο “Πρώτο θέμα”:

“Ο πρώτος προσκεκλημένος από το εξωτερικό στο νέο προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας πρόκειται να είναι ο Πάπας Φραγκίσκος.

Όπως γράφει η Hurriyet, ο Ποντίφικας κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στην Άγκυρα, θα συναντήσει τον Ερντογάν, ο οποίος σχεδιάζει να καλωσορίσει τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε μία «πρώτης κλάσης» τελετή στο πολυτελές παλάτι του.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί ακόμη το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα, την Αγία Σοφία, το Μπλε Τζαμί, την καθολική εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο."

Αυτά και μόνον θα γίνουν κατά την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Τουρκία εξ απόψεως πολιτικής σκοπιμότητας.

Ο Πάπας θα κερδίσει ακόμη μία περιφανή επικοινωνιακή και πολιτική νίκη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν θα κερδίσει απολύτως τίποτε. Θα συνεχιστούν αμείωτες οι ίδιες διακρίσεις εναντίον των Ρωμηών και οι ίδιες πιέσεις σε βάρος των κρυπτοχριστιανών και η Χάλκη θα συνεχίσει να παραμένει βουβή.

Και ενώ μόνον ο Ερτνογάν και ο Πάπας Φραγκίσκος θα βγουν κερδισμένοι από την προσεχή μετάβαση του ποντίφικα στην Τουρκία το Οικουμενικό Πατριαρχείο που δεν θα κερδίσει τίποτα πολιτικά θα χάσει επιπλέον ακόμη μια μεγάλη μάχη. 

Ο Πάπας Φραγκίκος θα επισκεφθεί το Φανάρι ως ο “επίσκοπος της πρεσβυτέρας αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης” -όπως αποκαλούν τον αιρεσιάρχη του Βατικανού οι Οικουμενιστές- και η προδοτική για την Ορθοδοξία Συμφωνία του Μπαλαμάντ θα επικυρωθεί στην πράξη στο ανώτατο επίπεδο.

No comments:

Post a Comment