Thursday, October 23, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο Amen.gr:

“Στην επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην Τουρκία, από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου, αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας L’ Avvenire.

 Με τίτλο «Ο Φραγκίσκος στην Τουρκία, σε πνεύμα διαλόγου» το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα βρεθεί στην Τουρκία για τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα, γιορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης.

«Αποδεχόμενος την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Παναγιωτάτου Πατριάρχη  Βαρθολομαίου Α΄ και του Προέδρου της Επισκοπικής Διάσκεψης, η Αυτού Αγιότης Πάπας Φραγκίσκος θα πραγματοποιήσει αποστολικό ταξίδι στην Τουρκία από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου, επισκεπτόμενος την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη» υπογράμμισε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Βατικανού, π. Federico Lombardi.

Ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού θα είναι η τουρκική πρωτεύουσα, όπως είχε γίνει και στις αντίστοιχες επισκέψεις του Ιωάννη Παύλου Β΄ και του Βενεδίκτου ΙΣτ΄, σημειώνει το δημοσίευμα, όπου ο Πάπας θα επισκεφθεί το Μαυσωλείο του Προέδρου Ατατούρκ, και θα έχει συναντήσεις με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν και τον Πρωθυπουργό Νταβούτογλου, ενώ θα επισκεφθεί και τον Πρόεδρο Θρησκευτικών Υποθέσεων.

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, ο πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί πρώτα την Αγία Σοφία και στη συνέχεια το Μπλε Τζαμί, όπως έκανε και ο προκάτοχός του, Βενέδικτος, στις 30 Νοεμβρίου 2006. Την ίδια ημέρα θα τελέσει λειτουργία στον καθολικό Ναό του Αγίου Πνεύματος, ενώ θα παραστεί στον εσπερινό της εορτής του Αποστόλου Ανδρέα στο Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αμέσως μετά θα έχει την πρώτη ιδιαίτερη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Πατριαρχείο.

Στις 30 Νοεμβρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην οποία θα προεξάρχει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Μετά την Οικουμενική Ευλογία, οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες θα κάνουν κοινή δήλωση.”

Θα πάει, λοιπόν, στην Τουρκία ο Πάπας Φραγκίσκος και όπως ο προκάτοχός του Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ΄δεν θα προσφέρει απολύτως τίποτα στο εμπερίστατο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Είναι αμφίβολο αν θα τολμήσει έστω και να κάνει τον σταυρό του όταν θα πάει στην Αγία Σοφία, αλλά και να τον κάνει πώς άραγε θα βοηθήσει το Πατριαρχείο;

Διερωτόμαστε για ποιο λόγο θα επισκεφθεί το μπλε τζαμί μετά την Αγία Σοφία.

Μας ενδιαφέρει προπαντός να γνωρίζουμε τι οικουμενιστικές ασχημίες θα πραγματοποιηθούν. 

Τι σημαίνει η "Οικουμενική ευλογία" στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα;

Θα παραστεί στον εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία του Αποστόλου Ανδρέα και ο Θεός ξέρει πόσο προχωρημένες συμπροσευχές και ποιες άλλες οικουμενιστικές ασχημίες θα γίνουν, οι οποίες δεν θα ενισχύσουν -ούτε κατά το ελάχιστο- το εμπερίστατο Πατριαρχείο.

Απλά θα οδηγήσουν σε έξαρση τον Οικουμενισμό και δη τον “λαικό Οικουμενισμό”, θα καταπατηθούν οι Ιεροί Κανόνες ασύστολα, που απαγορεύουν τις συμπροσευχές με αιρετικούς και με αλλόθρησκους, θα επικυρωθεί, για μια ακόμη φορά, και μάλιστα με την ύψιστη εκπροσώπηση εκ μέρους των Παπικών και των Ορθοδόξων, η προδοτική για την Ορθοδοξία Συμφωνία του Μπαλαμάντ και θα γκρεμιστούν οι συνειδήσεις των πιστών.

No comments:

Post a Comment