Sunday, October 26, 2014

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΜΕΤΑΞΑΚΗ



ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΜΕΤΑΞΑΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ολα δείχνουν ότι το συνέδριο της ανομίας για τον μεγάλο Αποστάτη της πίστης μας Μελέτιο Μεταξάκη, που διοργανώθηκε στην Κύπρο με πρωτοστάτη τον Αρχιμανδρίτη της Μητροπόλεως Κιτίου Σωφρόνιο Μιχαηλίδη, θα αποβεί μπούμερανγκ για τους εμπνευστές και τον διοργανωτή του.

Δόξα τω Θεώ! Ηδη το Γραφείο Aιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ο κ. Ανδρέας Κυριακού, ο κ. Βασίλης Χαραλάμπους, ο κ. Λυκούργος Νάνης και άλλοι κατέθεσαν τη μαρτυρία τους σε πολλά παραδοσιακά ιστολόγια για τον ανεκδιήγητο οικουμενιστή και νεωτεριστή Πατριάρχη. 

Ετσι το συνέδριο, αντί να πυργώσει την εύφημη μνεία του νεωτεριστή Πατριάρχη, όπως στόχευαν οι διοργανωτές του, έγινε ήδη -και ελπίζω ότι θα συνεχίσει να γίνεται- ευκαιρία για να συνειδητοποιήσει ο κόσμος τον οικουμενιστικό και νεωτεριστικό όλεθρο που έσπειρε ο ανεκδιήγητος Πατριάρχης.

Μόνον ένα θα αναφέρω εδώ για να καταδειχθεί το μέγεθος της ματαιοδοξίας και του κοσμικού και οικουμενιστικού του φρονήματος. 

Χρημάτισε Μητροπολίτης Κιτίου, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Οικουμενικός Πατριάρχης και τέλος Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Ξέρετε με ποιο καυμό πέθανε;

Διότι δεν έγινε και Πατριάρχης Ιεροσολύμων!!!

Και τίποτε άλλο να μην ξέρεις για τον Μεταξάκη και μόνον αυτό είναι αρκετό για να αντιληφθείς με ποιον έχεις να κάνεις.

Ορισμένα κείμενα, που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα για τον Μεταξάκη, γράφτηκαν ειδικά για το ιστολόγιο, ορισμένα άλλα για άλλα ιστολόγια τα οποία σταδιακά θα αναδημοσιεύσουμε.

Οποιος πατέρας ή αδελφός έχει συμβολή που να δείχνει ποιος ήταν ο Μεταξάκης και πόση ζημιά προξένησε τον παρακαλούμε θερμά να μας στείλει τη συνεργασία του.

Θέλουμε να στείλουμε σαφές μήνυμα ότι ο λαός του Θεού δεν μπορεί να τρέφεται με τα ξυλοκέρατα του νεωτερισμού και του Οικουμενισμού.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τον 20 αιώνα έχει αναδείξει εκατομμύρια μάρτυρες και πολλούς άλλους Αγίους. Παράλληλα χιλιάδες ενάρετοι κληρικοί στάθηκαν μπροστά στο Αγιο Θυσιαστήριο και διακόνησαν με πολύ φόβο Θεού το ποίμνιο της Εκκλησίας. 

Αντί ορισμένοι να προβάλλουν ως πρότυπο τους Αγίους φροντίζουν με συνέδρια χωρίς καμιά επιστημονική αξία να προβάλλουν νεωτεριστές και οικουμενιστές κληρικούς.

Οτι περνά από το χέρι μας θα το κάνουμε για να δείξουμε ποιος ήταν ο Μεταξάκης. Καταρχήν επειδή χρημάτισε Μητροπολίτης Κιτίου, ύστερα επειδή στην Ιστορία της Μητροπόλεως Λεμεσού και στην Ιστορία της Μητροπόλεως Κιτίου -τις οποίες συνέγαψε ο π. Σωφρόνιος Μιχαηλίδης- ο Μεταξάκης παρουσιαζεται ως εξαίρετος ιεράρχης και αποκρύβονται επιμελώς όλα τα σκοτεινά σημεία της προσωπικότητας και της διακονίας του.

Παρακαλέσαμε προ ετών τον Σεβ. Λεμεσού να φροντίσει να ανασκευάσει το κεφάλαιο του βιβλίου που αναφέρεται στον Μεταξάκη. Ενα βιβλίο που προλογίζει ένθερμα και υπέρμετρα.

Αντί ανασκευής τώρα βλέπουμε τη διοργάνωση συνεδρίου προς τιμήν του Μεταξάκη από το π. Σωφρόνιο όργανο του Σεβ. Λεμεσού. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι και με τον Σεβ. Κιτίου για τη συμβολή του στη διοργάνωση του συνεδρίου.

No comments:

Post a Comment