Thursday, October 23, 2014

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΣΧΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΥ;



ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΣΧΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Φαίνεται ότι ο ένας ιερέας στον οποίο επεβλήθη ποινή από τον Σεβ. Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο, για τον έλεγχο που του ασκήθηκε για τις οικουμενιστικές ασχημίες στη Θεσσαλονίκη κατά την επίσκεψη του μονοφυσίτη Αρμένιου Πατριάρχη, είναι ο π. Νικόλαος Μανώλης.

Βέβαια ούτε και γι’ αυτό υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα. Αυτό, όμως, υπαινίσσονται διάφορες αναρτήσεις και σχόλια στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”.

Δεν είναι επίσης σαφές ποια ποινή επιβλήθηκε στον π. Νικόλαο.

Αλλοι μιλούν για αργία, άλλοι ότι του στέρησε την προισταμενία του ναού που υπηρετούσε και ότι ο νέος προιστάμενος κατόπιν οδηγιών του Σεβασμιότατου απαγόρευσε στον π. Νικόλαο να κηρύττει στην εκκλησία ή στην αίθουσα του ναού.

Ο δεύτερος, όμως, ιερέας που τιμωρήθηκε ποιος είναι;

Χωρίς να έχω καμία πληροφορία εικάζω ότι είναι ο π. Θεόδωρος Ζήσης, επειδή επίσης άσκησε αυστηρό αλλά απολύτως δικαιολογημένο έλεγχο στον Σεβασμιότατο Θεσσαλονίκης για τις οικουμενιστικές ασχημίες που διέπραξε.

Είναι ακριβής η εικασία μου;

Δεν γνωρίζω.

Αν είναι πάντως ορθή ελπίζω ότι ο Σεβ. κ. Ανθιμος θα ανακαλέσει τις ποινές που επέβαλε, οι οποίες -φαίνεται- ότι επιβλήθηκαν προφορικά προφανώς ο μη ενδεδειγμένος τρόπος για να επιβληθούν εκκλησιαστικές ποινές. Και φυσικά δεν υπάρχει λόγος να τιμωρηθούν κληρικοί επειδή είπαν με τον πιο κόσμιο τρόπο στον ποιμενάρχη τους ότι είναι απαράδεκτο να καταπατούνται οι Ιεροί Κανόνες.

Αυτά για την ώρα και μέχρις ότου καταστεί απολύτως βέβαιο ποιος είναι ο Μητροπολίτης, ποιοι οι ιερείς και ποια ποινή τους επιβλήθηκε και με ποια διαδικασία και με την ελπίδα προπαντός ότι ο Σεβ. Θεσσαλονίκης θα ανακαλέσει τις αντικανονικές ποινές που επέβαλε.

No comments:

Post a Comment