Sunday, October 19, 2014

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ- ΑΡΧΙΜ. ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΚΑΤΕΡΕΛΟΥ, Η ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ



ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
_____

Αρχιμ. Αρσένιου Κατερέλου, (Η ευχή του Ιησού και η εφαρμογή της, Γνώμες Αγίων, Γέροντος Παισίου και άλλων Γερόντων), Εκδόσεις “Ορθόδοξος Κυψέλη”, Θεσσαλονίκη 2014, σσ. 147.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το βιβλίο περιέχει επτά ομιλίες του π. Αρσένιου Κατερέλου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Δίβρης Φθιώτιδος, που έκανε στη Λαμία. Εχουν την ίδια θεματική, δηλαδή την "ευχή του Ιησού" ("Κύριε Ιησού Χριστέ, Ιησού Υιέ του Θεού, ελέησόν με"). 

Οι ομιλίες του π. Αρσένιου αναπτύσσουν το θέμα σύμφωνα με τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων και των σύγχρονων Αγίων μορφών και δη του Γέροντα Παισίου με τον οποίο ο π. Αρσένιος έχει άμεση πνευματική συγγένεια. 

Οι εκδόσεις “Ορθόδοξος Κυψέλη” έκαναν πολύ καλή δουλειά, αλλά στις μελλονικές εκδόσεις ομιλιών του π. Αρσενίου πρέπει να προσεχθούν περισσότερο οι μαυρόασπρες φωτογραφίες που κοσμούν τις σελίδες του.

Πολύ ωφέλιμο βιβλίο. Το συνιστούμε θερμά στους αναγνώστες σαν μια θαυμάσια εισαγωγή στην ευχή του Ιησού.

Οι ομιλίες του π. Αρσένιου επιτυγχάνουν να δώσουν τα μηνύματα που πρέπει σε γλώσσα απολύτως κατανοητή χωρίς να περιπλέκουν τους αναγνώστες με δύσκολους όρους που δεν βοηθούν τους πιστούς να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της "ευχής του Ιησού" και τη σημασία της για την πνευματική τους προκοπή.

No comments:

Post a Comment