Monday, October 13, 2014

ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΜΕ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΜΕ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”:

“Αποχώρησαν από τον Ι. Ναό του Αγ. Δημητρίου Θεσσαλονίκης, στη θέα του Μονοφυσίτη αρχιεπισκόπου κατά την ώρα της ακολουθίας.

Κατά την λαμπρή ακολουθία της χειροτονίας εις επίσκοπον του πανοσολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Δαυίδ Τζουμάκα, μέχρι πρότινος γενικού αρχιερατικού επιτρόπου της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης και νυν μητροπολίτου Γρεβενών, ανάμεσα στους επισήμους, παρεβρέθηκε και ο Μονοφυσίτης (αιρετικός) αρχιεπίσκοπος των Αρμενίων στην Αθήνα κ. Χορέν. 

Το πρωτάκουστο αυτό γεγονός για την Θεσσαλονίκη, που αποτελεί σαφή παραβίαση των ιερών Κανόνων της Εκκλησίας μας περί της παρουσίας αιρετικών εντός του Ορθοδόξου Ναού κατά την τέλεση ιερής ακολουθίας, αποτελεί την φυσική συνέπεια του αλόγιστου οικουμενιστικού περιστατικού με πρωταγωνιστή τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και τον πατριάρχη των Αρμενίων, προ ολίγων ημερών στον μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Γρηγορίου Παλαμά.”

Η μόνη μας παρηγοριά είναι η σκέψη ότι ίσως η παρουσία αιρετικού “Αρχιεπισκόπου” κατά τη χειροτονία του νέου μητροπολίτη Γρεβενών δεν έγινε επειδή ο ίδιος το θέλησε, αλλά επειδή ο Σεβασμιότατος  Θεσσαλονίκης ανέλαβε την πρωτοβουλία εν αγνοία του Σεβ. Γρεβενών Δαβίδ, ο οποίος τουλάχιστον μέχρι στιγμής έχει λευκό οικουμενιστικό μητρώο. 

Ελπίζουμε προπαντός ότι εφεξής ο Σεβ. Γρεβενών δεν θα μας στενοχωρήσει ποτέ με οικουμενιστικές ασχημίες.

Οσο για τον Σεβ. Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι η στάση του κατά την πρόσφατη επίσκεψη του μονοφυσίτη Πατριάρχη δεν ήταν ένα μεμονωμένο απαράδεκτο περιστατικό αλλά έκφραση μιας οικουμενιστικής νοοτροπίας.

Κρίμα!

No comments:

Post a Comment