Monday, October 20, 2014

Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΑΣ


Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Την προπερασμένη Κυριακή εκκλησιάστηκα στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως της Κορώνας.

Ο ναός ήταν υπερπλήρης με πιστούς κάθε ηλικίας και με πολλές οικογένειες με τα παιδάκια τους. Πολλοί οι πιστοί που κοινώνησαν.

Το κήρυγμα του π. Γεωργίου είναι πραγματικά ορθόδοξο. Πολύ καλός ιεροκήρυκας. Μιλά όπως αναμένεις ένα ορθόδοξο κληρικό να ομιλεί. Δηλαδή μιλά για σωτηρία ψυχής, για αγιότητα, για μυστήρια, για προσευχή, για νηστεία, για εξομολόγηση, για μετάνοια, για φιλανθρωπία.

Το κήρυγμά του έχει πάντοτε θεανθρώπινη προοπτική.

Στο χθεσινό του κήρυγμα μίλησε για την Ορθοδοξία ως την μόνη αληθινή πίστη.

Τι κρίμα που ακούμε τόσο σπάνια τόσο ωραία και τόσο ορθόδοξα κηρύγματα από τους ποιμένες μας παρόλον ότι ζούμε στην πιο πολυπολιτισμική χώρα του κόσμου και -όπως είναι φυσικό- αναπτύσσονται στο έπακρο έντονες συγκρητιστικές τάσεις μεταξύ των μελών της Εκκλησίας μας.

Ο ναός έχει λείψανα Αγίων και παρεκκλήσι προς τιμή του Αγίου Νεκταρίου. 

Οι ψάλτες ψάλλουν κατανυκτικά και οι γυναίκες δεν πλησιάζουν το αναλόγιο.

Η κοινότητα επιτελεί ένα δυσανάλογα με το μέγεθός της σπουδαίο και πολυσχιδές έργο.

Η περιοχή που βρίσκεται η εκκλησία και το σχολείο (που λειτουργεί πια σαν Σαββατιανό και όχι ημερήσιο σχολείο) δεν έχει πολλούς Ελληνες, επειδή μετώκησαν σε άλλες περιοχές, μετά που πολλοί Ισπανόφωνοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή. Εντούτοις ο ευρύχωρος ναός της Μεταμορφώσεως είναι υπερπλήρης εκκλησιάσματος και έχει να παρουσιάσει  πολυσχιδές έργο σε πλείστους τομείς.

Ο π. Γεώργιος πληροφόρησε το εκκλησίασμα ότι ο ίδιος και ένας από τους επιτρόπους του ναού θα μετέβαιναν στην Ελλάδα για να παραδώσουν μεγάλη βοήθεια που συγκέντρωσε η Κοινότητα για τους εμπερίστατους αδελφούς μας λόγω της κρίσης.

Πέρυσι η Κοινότητα έστειλε 2,500 ζεύγη καινούργιων παπουτσιών στην Ελλάδα.

Ευλογημένοι άνθρωποι στην κοινότητα της Μεταμορφώσεως στην Κορώνα.

No comments:

Post a Comment