Wednesday, October 29, 2014

ΤΖΑΝΝΑ, Ο ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ


ΤΖΑΝΝΑ, Ο ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

Του Θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Επειδή υφίσταται μία άνευ προηγουμένου σύγχυση επί του θέματος, που διευκολύνει τους εχθρούς της αλήθειας, καλό είναι να διευκρινίσουμε τον Χριστιανικό όρο παράδεισος ή πιο σωστά Βασιλεία του Θεού.

Παράλληλα οι Μωαμεθανοί χρησιμοποιούν τον ίδιο όρο με αποτέλεσμα να μπερδεύονται οι άνθρωποι μη γνωρίζοντας ότι μεταξύ της Βασιλείας του Θεού, όπως λέει το Ευαγγέλιο, και του Τζάννα, όπως διακηρύττει ο Μωαμεθανισμός, “χάσμα μέγα εστήρικται”. 

Aς έλθουμε στα πράγματα. Το τζάννα (τζέννετ στα τούρκικα) σημαίνει κήπος στα αραβικά. Αλλη ονομασία του “οίκος της αιωνιότητος”.

Πρόκειται για μια κατάσταση πραγμάτων που δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τον παράδεισο ή με τη Βασιλεία του Θεού, που αναφέρεται στη χριστιανική διδασκαλία. Κι εξηγούμαι: Ο Απ. Παύλος διακηρύττει: “Ουκ έστιν η Βασιλεία του Θεού βρώσις και πόσις” (Ρωμ. ιδ΄17). Κι αλλού: “τα βρώματα τη κοιλία και η κοιλία τοις βρώμασιν, ο δε Θεός και ταύτην και ταύτα καταργήσει” (Α΄Κορ. ς΄13).

Από την άλλη το τζάννα είναι έντονα υλιστικής φύσεως. Το έδαφός του αποτελείται από αλεύρι κατεσπαρμένο όχι με πέτρες αλλά με μαργαριτάρια και υάκινθους(διαμάντια). Εκατοντάδες υπηρέτες μεταφέρουν στους πιστούς (μουσλίμ) πολυποίκιλα φαγητά σε χρυσούς δίσκους. Σ’ αυτό ακούγονται τα τραγούδια του Ισραφήλ (αγγέλου που έχει σαλπίσει κατά την ημέρα της Κρίσεως) και των νεανίδων του τζάννα. Και το θρόισμα των φύλλων των δένδρων είναι αρμονικό. (Κοράνι, Σούρα 47,1,2,25, Σούρα 56, 11, 15-17, 22-23, 25-26).

Στο τζάννα υπάρχουν διάφορα επίπεδα. Εχει 8 κύριες εισόδους και μεταξύ αυτών υπάρχει και το Μπαμπ αλ Τζιχάντ (η πύλη του ιερού πολέμου).

Στο τζάννα μπαίνουν οι δίκαιοι και οι γυναίκες τους, τα παιδιά τους και τους γονείς τους (Σούρα 13,23-24). Εκεί κάθε τους επιθυμία εκπληρώνεται. Οι Χαντίθ (παραδόσεις) λένε ότι θα είναι 33 ετών, θα φοράνε πολυτελή ρούχα, βραχιόλια, θα βάζουν αρώματα, θα τρώνε φαγητά που θα τους σερβίρουν αθάνατοι νέοι (γιλμάν), θα ξαπλώνουν σε ανάκλιντρα επενδυμένα με χρυσό και πολύτιμους λίθους.

Ο Μωάμεθ αναφέρει στις Χαντίθ ότι υπάρχει ένα παλάτι από μαργαριτάρια και σ’ αυτό 70 αυλές από ρουμπίνια. Σε κάθε αυλή 70 σπίτια από σμαράγδια. Σε κάθε σπίτι 70 κρεβάτια κ.ο.κ.

Εκεί κατοικούν μόνο οι προφήτες, οι δίκαιοι και οι σαχίντ (μάρτυρες του Αλλάχ). Καθένας απ’ αυτούς θα πάρει 72 μαυρομάτες νεάνιδες με αισθησιακά κάλλη. Οι γενετήσιες επιθυμίες τους θα ικανοποιούνται από αυτές ασταμάτητα χωρίς να υπάρχει σ’ αυτούς κάματος. Γι’ αυτό τον “όμορφο κόσμο,τον ηθικό, τον αγγελικά πλασμένο” δεν θα ήθελα να παραθέσω άλλες λεπτομέρειες, διότι σέβομαι τον αναγνώστη. Τούτο λέγω μόνο: “τα γαρ ...γενόμενα υπ’ αυτών αισχρόν εστί και λέγειν”. Eκεί βασιλεύει ζοφώδης και ασέληνος έρως της αμαρτίας.

Πού να καταλάβουν οι άνθρωποι αυτοί τα λόγια του Απ. Παύλου; Απλώς για να καταλάβουμε την αβυσσαλέα διαφορά με τη χριστιανική διδασκαλία ας θυμηθούμε μόνο την πονηρή ερώτηση των Σαδδουκαίων στο Χριστό για τους 7 αδελφούς που παντρεύτηκαν διαδοχικά την ίδια γυναίκα και μετά πέθαναν. Στο τέλος πέθανε, κατά την πονηρή ερώτηση κι η γυναίκα. Αναρωτιούνται οι Σαδδουκαίοι: κατά την ανάσταση των νεκρών τίνος θα είναι γυναίκα; Διότι την παντρεύτηκαν κι οι 7 (Ματθ. κβ΄23-28). Κι η απάντηση του Χριστού: Πλανάσθε διότι δεν γνωρίζετε τις Γραφές, ούτε τη δύναμη του Θεού. Διότι δεν ξέρετε ότι κατά την ανάσταση ούτε έρχονται εις γάμον οι άντρες, ούτε οι γυναίκες δίδονται εις γάμον αλλά είναι όλοι σαν Αγγελοι του Θεού (Ματθ. κβ΄ 29-31).

Τω όντι ο παγανιστικός Μωαμεθανισμός είναι πολύ πνευματική θρησκεία.!!! Πράγματι χάνει όποιος δεν την μελέτησε. Κρίμα να μην εισαχθεί στα σχολεία μας για να μάθουν αυτά τα υψηλά νοήματα τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

No comments:

Post a Comment