Monday, October 13, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΥΡΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΥΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Μας πληροφορεί ο κ. Ανδρέας Λουδάρος στο dogma.gr:

“Στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, η πλειονότητα των μελών της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με πρώτο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, πανεπιστημιακοί, πολιτικοί, στρατιωτικοί και πλήθος κόσμου, έσπευσαν να ευχηθούν στον μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο για την δεκαετία στο πηδάλιο της τοπικής Εκκλησίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για την επίσημη παρουσίαση του τιμητικού τόμου με τίτλο «Οιακοστρόφιον» ο οποίος εκδόθηκε με την ευκαιρία αυτής της επετείου και φιλοξενεί κείμενα Προκαθημένων, Ιεραρχών και Επιστημόνων.

Για το «Οιακοστρόφιο» μίλησαν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτριος Γόνης και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, καθηγητής κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Συγκινημένος ο μητροπολίτης κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε τόσο εκείνους που συνέγραψαν τον τόμο, αλλά και όσους τον τίμησαν δια της παρουσίας τους στην εκδήλωση.”

Εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε κάποιος να θεωρήσει την παρουσία τόσων πολλών και τόσων σημαντικών προσωπικοτήτων στην παρουσίαση του βιβλίου του Σεβ. Σύρου για την έκδοση τόμου για τα δεκάχρονα της διακονίας του απλά σαν προσωπική του επιτυχία στις δημόσιες σχέσεις.

Στην πραγματικότητα η κοσμοπλημμύρα στην αίθουσα της παλαιάς Βουλής δείχνει πόσο πολλοί ιεράρχες -και όχι μόνον- συνειδητοποιούν ότι βρισκόμαστε στις παραμονές Αρχιεπισκοπικών εκλογών επειδή ο Σεβ. Σύρου είναι ένας από τους δελφίνους του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου.

Τώρα πόσες πιθανότητες έχει ο οποιοσδήποτε δελφίνος να αντιπαραχθεί με την υποψηφιότητα του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ Παπανικολάου (άλλως “Νεωκόρου”) μετά το αποτέλεσμα των προχθεσινών εκλογών στην Ιεραρχία, το αφήνω στην κρίση του κάθε νοήμονα αναγνώστη.

No comments:

Post a Comment