Saturday, October 18, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ “ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ “ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στον “Ορθόδοξο Τύπο”, τα ακόλουθα:

“Ὁ νέος Μητροπολίτης Νέας Ἰωνίας καὶ Φιλαδελφείας ἐξελέγη μὲ πλειοψηφίαν 72 ψήφων ἔναντι 78 παρόντων. 

Ἡ ἐκλογὴ τοῦ Νέας Ἰωνίας-Φιλαδελφείας προεκάλεσεν ἐρωτηματικά τοῦ τύπου: Τί σημαίνει τὸ ὑψηλὸν ποσοστὸν ψήφων; Μήπως προορίζεται διά μελλοντικὸς Ἀρχιεπίσκοπος, ὅταν δὲν γνωρίζομεν τὸν Πατερικόν, Ποιμαντικὸν καὶ Ἐθνικόν του λόγον; 

β) Μήπως ὁ σημερινὸς Ἀθηνῶν ἑτοιμάζει τὴν ἀποχώρησίν του, ἀφοῦ ὅλους τούς περὶ αὐτὸν Ἀρχιμανδρίτας «Χριστοδουλικοὺς καὶ μὴ» τοὺς «τακτοποιεῖ» εἰς Ἱεράς Μητροπόλεις;

γ) Μήπως ἡ ἐκλογή του μὲ τόσον ὑψηλὸν ποσοστὸν ὑπηρετεῖ σκοπιμότητας, μὲ δεδομένον τὴν διασύνδεσίν του μὲ πολιτικὰ κόμματα τοῦ λεγομένου «προοδευτικοῦ» χώρου, (ὡς εὐρύτατα κυκλοφορεῖ) ἢ τὴν διασύνδεσίν του μὲ ἐπιχειρηματικοὺς κύκλους; (Προσφάτως, δημοσίευμα τῶν «Νέων» ὑπεστήριζεν ὅτι κάμνει συναντήσεις μὲ ἐπιχειρηματίας εἰς τὸ Χίλτον προφανῶς, διά νὰ ὑπηρετήση τὰ οἰκονομικὰ συμφέροντα τῆς Ἐκκλησίας).

δ) Μήπως ἔλαβε τὸ ὑψηλὸν ποσοστὸν, ἐπειδὴ εἶναι «δυτικόφιλος» (ὡς λέγουν ἐκκλησιαστικοὶ παράγοντες) καὶ ἠγωνίσθη, (ὡς ἀνέγραψεν ἡ Οὐάσιγκτον Πόστ), διά τὴν ἐπίσπευσιν τῆς ἀνεγέρσεως τοῦ Τεμένους (πλησίον τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ν. Ἰωνίας - Ἁγίων Ἀναργύρων καὶ τοῦ Ἀστυνομικοῦ Τμήματος λειτουργεῖ μεγάλος χῶρος προσευχῆς τῶν Μουσουλμάνων, ὡς Βιβλιοθήκη καὶ ὡς ἐκ τούτου ἐχρειάζετο τὴν «κάλυψιν» τῆς Ἱεραρχίας;) 

Πολλοὶ κληρικοί ὅμως πιστεύουν ὅτι τὸ ὑψηλὸν ποσοστὸν ψήφων ὀφείλεται εἰς τὴν παρασκηνιακὴν «συναλλαγὴν» μεταξύ τοῦ Ἀρχιεπισκόπου καὶ τοῦ Σεβ. Θεσσαλονίκης, διά τὴν ἐκλογὴν τοῦ νέου Σεβ. Γρεβενῶν π. Δαυΐδ Τζιουμάκα.”

Ωστε; 

Ο συντάκτης του ρεπορτάζ του “Ορθοδόξου Τύπου” θεωρεί ότι ο “Νεωκόρος” εξασφάλισε τους 72 από τους 78 ψήφους της Ιεραρχίας επειδή υπήρξε συναλλαγή μεταξύ Αρχιεπισκόπου και Θεσσαλονίκης; 

Καλά! Πόσους ψήφους ελέγχει ο Σεβ. Θεσσαλονίκης; Δέκα; 

Αρα αν δεν γινόταν η συναλλαγή ο Διαυλείας θα εξελέγετο με 62 ψήφους.

Επομένως; 

Επενέβησαν οι δυτικές δυνάμεις αναφέρει το ρεπορτάζ για να εκλεγεί με τόσο μεγάλη πλειοψηφία για τη φιλοδυτική του σταση.

Δηλαδή; Η πρεσβεία των ΗΠΑ πλησίασε τους ιεράρχες και τους υπέβαλε τι να ψηφίσουν;

Κάτσε να ρωτήσω τον φίλο μου τον Γιάννη τον συνωμοσιολόγο της Αστορίας, που κατέχει αυτά τα θέματα όσο ελάχιστοι, για να μου πει αν αληθεύει αυτή η πληροφορία.  

Οι σχέσεις του “Νεωκόρου” με τους μεγιστάνες του πλούτου του εξασφάλισε το ψηλό ποσοστό, λέγει και πάλιν ο συντάκτης του ρεπορτάζ.

Δηλαδή; Αναψαν τα κινητά των καναλαρχών, των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών για να πείσουν την ολότητα σχεδόν της Ιεραρχίας να ψηφίσει τον “Νεωκόρο” μας;

Οι πολιτικές του διασυνδέσεις με τον προοδευτικό χώρο του εξασφάλισαν την καθολική σχεδόν πριμοδότηση της Ιεραρχίας διατείνεται ο συντάκτης του ρεπορτάζ του “Ορθοδόξου Τύπου”.

Δηλαδή; Εχουμε τόσους πολλούς Πασόκους και Συριζίτες Μητροπολίτες ή το θαύμα οφείλεται στην κυρία Διαμαντοπούλου λόγω των διασυνδέσεων της με την Μπίντελμπεργκ; Και πάλιν! Ουδείς αρμοδιότερος του συνωμοσιολόγου της Αστορίας να ελέγξει την ακρίβεια του πράγματος.

Ειλικρινά! Δεν μπορώ να αντιληφθώ τι μυαλό έχει ο συντάκτης του ρεπορτάζ και γιατί γράφονται τόσο φαιδρά και ρηχά κείμενα που εκθέτουν τον συντάκτη τους και την εφημερίδα που τα δημοσιεύει και όχι τον Σεβ. Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και όσους τον ψήφισαν να εκλεγεί με τόσο άνετη πλειοψηφία.

Εχει το θάρρος και την εντιμότητα ο συντάκτης του ρεπορτάζ να αποκαλύψει το όνομά του και να μας πει ποιος από τους υπευθύνους του “Ορθόδοξου Τύπου” προώθησε το φαιδρό αυτό κείμενο για δημοσίευση;

Ελπίζω να μπορέσω να επανέλθω, συν Θεώ, σύντομα για να εξηγήσω για ποιο λόγο είναι πολύ ανησυχητική η πανηγυρική εκλογή του "Νεωκόρου" ως Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας χωρίς φυσικά να καταφύγω στις φαιδρότητες του ρεπορτάζ του "Ορθοδόξου Τύπου".

No comments:

Post a Comment