Sunday, October 5, 2014

ΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ



ΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Διαβάσαμε, στο dogma.gr, το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Ανδρέα Λουδάρου:

«Ο Σεβασμιώτατος, είναι μια ευλογία Θεού, είναι ένα χάρισμα στην Εκκλησία μας, με όλο του το έργο το ποιμαντικό, το συγγραφικό, τις αποφάσεις του καθαρού μυαλού, την υπομονή ή τις υπομονές που τον χαρακτηρίζουν...» είπε ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του και αποκάλυψε δημόσια για πρώτη φορά, ότι μέχρι την τελευταία στιγμή επιθυμούσε την μετάθεση του μητροπολίτη Ναυπάκτου στα Ιωάννινα.

«Επέμενα πολλές φορές αλλά πήρα πάντοτε την ίδια απάντηση: Τον λαό της Ναυπάκτου κλήθηκα να τον διακονήσω παρόλες τις δυσκολίες που υπάρχουν. Δεν θα τον εγκαταλείψω, θα μείνω μέχρι το τέλος της ζωής μου στην Ναύπακτο» είπε ο Αρχιεπίσκοπος πως του είχε απαντήσει ο κ. Ιερόθεος.”

Ολοι καμαρώνουμε τον Σεβ. Ναυπάκτου για την άρνησή του να μετατεθεί και να εγκαταλείψει το ποίμνιό του.

Κάποιοι σέβονται το νόμο του Θεού τέλος πάντων και βάζουν το θέλημά Του πάνω από τα ιδιοτελή τους συμφέροντα.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα επειδή ο Μακαριότατος αναγνωρίζει αυτό το γεγονός και τιμά τον Σεβασμιότατο Ναυπάκτου. Ο Σεβ. κ. Ιερόθεος είναι ιεράρχης σπάνιας θεολογικής συγκρότησης, αδιάβλητου ήθους, ορθοδόξου φρονήματος και μεγάλης αγάπης προς το ποίμνιό του.

Προσευχόμαστε, Μακαριότατε, αυτή την αγάπη σας προς τον Σεβασμιότατο, να μην την περιορίζεται μόνον σε λόγια.

Αναμένουμε, αφού αναγνωρίζετε το ορθόδοξό του φρόνημα και τη θεολογική του συγκρότηση, να τον θέσετε επιτελάρχη των διαλόγων της Εκκλησίας της Ελλάδος με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους.

Η παρουσία του και μόνη θα αναπαύσει ιδιαίτερα τους πιστούς και θα καθησυχάσει τη συνείδησή τους ότι οι επιβεβλημένοι διάλογοι της Ορθοδοξίας με τους κάθε λογής αιρετικούς και με τους αλλόθρησκους βρίκονται σε χέρια απόλυτης εμπιστοσύνης.

Το γε νυ έχον -όπως αντιλαμβάνεστε- μόνον ένας παράφρων μπορεί να εμπιστευτεί τον κ. Σαββάτο και τον ομόδοξό του στην κακοδοξία της “διηρημένης Εκκλησίας” Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Σωτηριάδη.

Αναμένουμε, Μακαριότατε, να χειροκροτήσουμε  -με όλη τη δύναμη της ψυχής μας- την αλλαγή φρουράς στη μόνιμη Συνοδικη επιτροπή Διορθοδόξων και Διεκκλησιαστικών σχέσεων.

No comments:

Post a Comment