Monday, October 13, 2014

ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ




ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Γράφει ο ανώνυμος σχολιογράφος, που υπογράφει με τα αρχικά Λ.Ν., το ακόλουθο ευστοχότατο σχόλιο:

“Μπράβο στο μητροπολίτη που δε "μασάει τα λόγια του", κατά το δη λεγόμενο, προκειμένου να αρέσει στον κόσμο αποσπώντας και τα σχετικά εύσημα των δήθεν προοδευτικών κύκλων, αλλά ομιλεί τη γλώσσα της ωμής αλήθειας όσο κι αν κάτι τέτοιο του στοιχίζει και συνεπάγεται την επιχείρηση απαξιώσεώς του, στα μάτια της κοινής γνώμης, απ τους προαναφερθέντες κύκλους.

Μπορεί τα θέματα που έθιξε ο επίσκοπος να μην άπτονται του Ορθοδόξου Δόγματος, τυγχάνουν, όμως, άντικρυς αντίθετα, προς την ιεροπρέπεια και το ιερατικό ήθος εν γένει από τα οποία πρέπει να κοσμείται ο κάθε κληρικός και συντελούν, αναντιλέκτως, στην καθίζηση του ιερατικού του κύρους, ναρκοθετώντας την ιερατική του πορεία.”

Και τα δικά μας υικά θερμά συγχαρητήρια γι’ αυτά που έχει το θάρρος και την ποιμαντική ευθύνη να πει ο Σεβασμιότατος Γόρτυνος κ. Ιερεμίας για τους νεωτεριστές και τους προκλητικά εκκοσμικευμένους κληρικούς, οι οποίοι οχυρώνονται πίσω από την ορθή θέση ότι τα ράσα ή τα μαλλιά και τα γένεια δεν κάνουν τον παπά, απλά και μόνον για να δώσουν διέξοδο στο εκκομμικευμένο τους φρόνημα.

Ερωτούμε όσες αλεπούδες έκοψαν την ουρά τους και θέλουν και οι υπόλοιποι κληρικοί να κυκλοφορούν με την ίδια αντιπαραδοσιακή εμφάνιση:

Γνωρίζετε, έστω και ένα, από τους εκατοντάδες επίσημα αναγνωρισμένους Αγίους ή ενάρετους Γέροντες της Εκκλησίας μας τους δύο τελευταίους αιώνες που καλλωπιζόταν όλη μέρα μπροστά στον καθρέπτη και παρίστανε τον π. Φιγουρίνι;

Οχι;!

Ασφαλώς και δεν γνωρίζετε! Απλούστατα επειδή δεν υπάρχει.

Δεν σας λέγει αυτό τίποτα;

No comments:

Post a Comment