Wednesday, October 8, 2014

Π. ΚΩΝΣΝΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΟΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΑΙΩΝΙΟΝ


Π. ΚΩΝΣΝΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΟΣ
ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΑΙΩΝΙΟΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Πατέρας πολύτεκνης ευλαβούς οικογένειας ο π. Κωνσταντίνος Κούκος αξιώθηκε να αναθρέψει τα παιδιά του εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου και να τα δει να προκόβουν πνευματικά.

Αξιώθηκε επίσης να δει χιλιάδες πνευματικά του παιδιά να πορεύονται με τις νουθεσίες και με τις προσευχές του την οδό του Κυρίου.

Φιλακόλουθος, ασκητικός, ταπεινός και σεμνός, αθόρυβος στην προσευχή, στην ελεημοσύνη και στην εργασία των εντολών, ο π. Κωνσταντίνος Κούκος υπήρξε πρότυπο χριστιανού οικογενειάρχη και ευλαβούς κληρικού.

Τον Χριστόν αγάπησε, τον χρυσόν εμίσησε, την αμαρτία αποστράφηκε, την αρετή επιδίωξε με ζήλο και συνέπεια σε ολόκληρη τη ζωή του.

Δίπλα του στάθηκε μια θαυμάσια χριστιανή μητέρα και πρεσβυτέρα που τον στήριξε σε κάθε δυσκολία της ζωής του.

Αν δεν με απατά η μνήμη μου πριν 35 χρόνια- ο αδελφός μου -πολύ πριν χειροτονηθεί- του είπε ότι ήμουν άρρωστος.

Ηρθε να με δει αμέσως και με κοίταξε με ένα βλέμμα πατρικής συμπόνιας που με άγγιξε ανεξίτηλα.

Το βλέμμα του π. Κωνσταντίνου είναι μέχρι σήμερα στη συνείδησή μου το πιο εύγλωττο ερμηνευτικό σχόλιο της ρήσης του Κυρίου στο Ευαγγέλιο της Κρίσεως: “Ασθενής ήμην και επισκέψασθέ με.” 

Εκτιμάς πάντοτε τη θυσία όσων έρχονται να σε επισκεφθούν όταν είσαι ασθενής επειδή άφησαν την ησυχία, την οικογένεια, την εργασία, τις ασχολίες και τον ελεύθερό τους χρόνο για να σου συμπαρασταθούν, αλλά λίγοι έχουν τόση ευσπλαχνία και τόση αγάπη όση είχε ο π. Κωνσταντίνος.

Μνησθείη Κύριος ο Θεός όταν έρθη εν τη Βασιλεία του της ακηλίδωτης ιερωσύνης, της χριστιανικής καρδίας, του ιεραποστολικού ζήλου και της μεγάλης αγάπης του π. Κωνσταντίνου Κούκου για τον Χριστό και τα πλάσματά του. 

No comments:

Post a Comment