Friday, September 26, 2014

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΣΕ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΛΑΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ



Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΣΕ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΛΑΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Δεν είναι επιλήψιμο ότι ο μονοφυσίτης Πατριάρχης των Αρμενίων επισκέπτεται την Ελλάδα. Ούτε ότι συναντάται με κορυφαίους εκκλησιαστικούς παράγοντες. Ούτε ότι ξεναγείται σε ιερούς χώρους της πίστης μας. Ούτε ότι τον περιβάλλουν οι εκκλησιαστικοί μας ηγέτες με αγάπη και σεβασμό και εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους προς τον Αρμενικό λαό που σκληρά δοκιμάστηκε επί αιώνες από την Τουρκική θηριωδία.

Η εκδήλωση αγάπης και συμπαράστασης προς τους Αρμενίους, τους άλλους μονοφυσίτες και τους άλλους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής (Κόπτες κτλ.) για τα δεινά που υφίστανται από την Ισλαμική θηριωδία είναι επιβεβλημένο μας καθήκον. 

Αυτό όμως δεν έχει να κάνει τίποτα με την καθαρότητα του δόγματος.

Δεν μπορεί λ.χ. ο Μακαριότατος να προσφωνεί τον Πατριάρχη των Αρμενίων με τον τίτλο “άγιε αδελφέ” μια προσφώνηση που συνάδει ΜΟΝΟΝ μεταξύ ορθοδόξων επισκόπων. Μπορούσε κάλλιστα να τον προσφωνήσει με τρόπο που να δείχνει σεβασμό, αλλά όχι με τρόπο που εμπεδώνει τον λαικό οικουμενισμό.

Η προσφώνηση “άγιε αδελφέ” αποδόθηκε πρόσφατα και από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στον Πάπα Φραγκίσκο και πίκρανε τους πιστούς επειδή ερμηνεύθηκε -και δικαίως- ως μια ακόμη προσπάθεια να αναγνωριστεί στην πράξη η προδοτική για την Ορθοδοξία συμφωνία του Μπαλαμάντ που υιοθετεί την φοβερή κακοδοξία της “διηρημένης Εκκλησίας”.

Τώρα με θλίψη διαπιστώνουμε ότι με την ίδια προσφώνηση ο Μακαριότατος εμπεδώνει τη Συμφωνία του Σαμπεζύ, που ανατρέπει τη Χριστολογία των Οικουμενικών Συνόδων.

Παντελώς αυθαίρετες οι ενέργειες των δύο πρωθιεραρχών επειδή ούτε η Συμφωνία του Σαμπεζύ έτυχε πανορθόδοξης αποδοχής, ούτε η συμφωνία του Μπαλαμάντ.

Είναι ανεπίτρεπτο Ορθόδοξοι πρωθιεράρχες  να αναγνωρίζουν στην πράξη προδοτικές για την Ορθοδοξία συμφωνίες και να εμπεδώνουν τον λαικό Οικουμενισμό με υφαρπαγή και δόλο.

Θλιβόμαστε ιδιαίτερα για τη στάση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου επειδή μέχρι πρόσφατα ο Μακαριότατος δεν είχε δώσει δείγματα οικουμενιστικής γραφής.

Είχαμε ανέκαθεν δικαιολογημένα παράπονα μαζί του για τους Νεορθόδοξους του προσανατολισμούς. Οχι όμως για θέματα Οικουμενισμού.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια άρχισε να διολισθαίνει στον οικουμενιστικό κατήφορο προς μεγάλη απογοήτευση των πιστών.

Καταρχήν επειδή στηρίζει με νύχια και με δόντια τον κ. Γιαγκάζογλου και τους ΚΑΙΡΟΣκόπους του για να μετατρέψουν το ορθόδοξο μάθημα των θρησκευτικών σε οικουμενιστικό.

Υστερα επειδή προωθεί τους ελάχιστους βαμμένους οικουμενιστές ιεράρχες στους διαλόγους με τους αιρετικούς και με τους αλλόθρησκους αντί να στέλλει ιεράρχες με ορθόδοξο φρόνημα να εκπροσωπούν την Εκκλησία της Ελλάδος.

Είναι λ.χ. μέγα σκάνδαλο το ότι η Εκκλησία της Ελλάδος στο διάλογο με τους Παπικούς εκπροσωπείται από τον καθαιρετέο -με τη διαδικασία του κατεπείγοντος- Μεσσηνίας κ. Σαββάτο αντί από τον Σεβ. Ναυπάκτου. 

Παρόμοιες ανεπίτρεπτες ενέργειες, προς πολύ μεγάλη απογοήτευση των πιστών, έγιναν πρόσφατα δυστυχώς και στη Θεσσαλονίκη. 

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος υποδέχτηκε τον Πριμάτο των Αρμενίων κ. Αράμ λες και είναι ορθόδοξος πρωθιεράρχης.!!! 

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του για όσα θα ακολουθήσουν στη Θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου οπότε και θα κορυφωθούν οι οικουμενιστικές ασχημίες που θα γκρεμίσουν κυριολεκτικά τη συνείδηση των πιστών.

Οι συναντήσεις και οι διάλογοι με όλους ανεξαίρετα (αιρετικούς, αλλόθρησκους και άθεους), όχι μόνον επιτρέπονται αλλά και επιβάλλονται με αυτόλεκτη Δεσποτική εντολή που καθορίζει τον ιεραποστολικό χαρακτήρα της Εκκλησίας. 

Ο Κύριος θέλει τους μαθητές Του αλιείς ανθρώπων! Οχι φύλακες ενυδρείου.

Φοβούνται να διαλεχθουν μόνον όσοι δεν πιστεύουν ότι η Ορθοδοξία είναι η αλήθεια. 

Οι διάλογοι, όμως, πρέπει να διεξάγονται χωρίς να συνομολογούνται προδοτικές για την Ορθοδοξία Συμφωνίες, χωρίς να εμπεδώνεται ο λαικός οικουμενισμός και χωρίς να παραβιάζονται οι Ιεροί Κανόνες που απαγορεύουν αυστηρά και επί ποινή καθαιρέσεως τις συμπροσευχές με τους αιρετικούς και με τους αλλόθρησκους.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αλβανία λ.χ. ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος μας εξέπληξε λίαν ευχάριστα. 

Συναντήθηκε με τον Πάπα και με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας χωρίς να παρατηρηθούν καθόλου οικουμενιστικές ασχημίες. 

Γιατί δεν μπορούν όλοι οι ορθόδοξοι επίσκοποι να συναντούνται και να διαλέγονται με τους αιρετικούς και με τους αλλόθρησκους χωρίς να σκανδαλίζουν και χωρίς να εμπεδώνουν τον λαικό οικουμενισμό;

No comments:

Post a Comment