Monday, September 8, 2014

ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟ ΜΙΡΟΣΛΑΒ ΜΑΙΣΤΟΡΟΒΙΤΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ;



ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟ ΜΙΡΟΣΛΑΒ ΜΑΙΣΤΟΡΟΒΙΤΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, σε σχόλιο ανάρτησης του ιστολόγιου “Αναστάσιος”, το ακόλουθο απόσπασμα:

“Αν μελετήσουν με προσοχή το συγκλονιστικό βιβλίο του Marco Aurelio Pivelli με τίτλο "Ο αρχιεπίσκοπος της Γενοκτονίας" που προλόγισε ο νυν αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και που αναφέρεται στο διαβόητο Κροάτη παπικό "αρχιεπίσκοπο" Αλουίσιο Στέπινατς υπεύθυνο για την εξόντωση 700,000 ορθοδόξων Σέρβων κατά τρόπο φρικώδη και προκαλούντα τον αποτροπιασμό σε κάθε τίμιο άνθρωπο.

Δειγματοληπτικά αναφέρω τη δήλωση ενός φανατικού Κροάτη, παπικού, πολιτικού αξιωματούχου (πρώην υπουργού), του Πρβόσλαβ Γκριζόγκονο, οποίος περιγράφοντας τις μαζικές-άγριες δολοφονίες και τα φρικτά βασανιστήρια γράφει, μετακύ των άλλων, και τα εξής: "Η δική μας καθολική εκκλησία συμμετείχε με δύο τρόπους σε όλα αυτά τα βάρβαρα εγκλήματα, χωρίς προηγούμενο, που ξεπερνούν την ιεροσυλία".

Σε ένα από τα περιβόητα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, αυτό του Γιάσενοβατς που δολοφονήθηκαν και αποτεφρώθηκαν χιλιάδες ορθόδοξοι Σέρβοι, διοικητής διετέλεσε ο Φραγκισκανός μοναχός Μίροσλαβ Μαιστόροβιτς που ονομάστηκε απ τους βασανιζόμενους "πατήρ Σατανάς" και συμμετείχε προσωπικά στις δολοφονίες.

Το ίδιο συνέβη και με άλλους παπικούς κροάτες κληρικούς.”

Αφού ο Φραγκισκανός μοναχός Μίροσλαβ Μαιστόροβιτς (ο εικονιζόμενος στο αριστερό μέρος τη φωτογραφίας που προτάσσεται της ανάρτησης) πρόεβη σε τόσες ευεργετικές ενέργειες υπέρ του Βατικανού σε βάρος των Σέρβων Ορθόδοξων μαρτύρων αδελφών μας, για ποιο λόγο ο “Αγιος αδελφός” του Παναγιότατου, ο “Αγιος Πατέρας”, “ο αγιότατος επίσκοπος της πρεσβυτέρας αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης” δεν προχώρησε στην "αγιοποίησή" του όπως έπραξε πρόσφατα με τον αρχικακούργο καρδινάλιο Στέπινατς;

Μάλιστα για να ολοκληρωθεί ο κύκλος των Παπικών "Αγίων" σκόπιμο είναι να "αγιοποιηθεί" επίσης ο διοικητής του στρατοπέδου της εξόντωσης 700,000 Σερβων στο Γιάσενοβατς -ο εικονιζόμενος στα δεξιά της φωτογραφίας που προτάσσεται της ανάρτησης).

Δεν κάνει! Δεν επιτρέπεται “η αδελφή Εκκλησία της πρεσβυτέρας Ρώμης” να μεροληπτεί τόσο κατάφωρα σε βάρος αναστημάτων της που ευεργέτησαν την ανθρωπότητα με τόσο συμβατές με το Ευαγγέλιο συμπεριφορές!

Σε κάθε περίπτωση προξενεί τη χειρίστη εντύπωση ότι απόγονοι των Σέρβων μαρτύρων είναι τόσο πρόθυμοι στις μέρες μας να γλύφουν γλοιωδώς τους Παπικούς αν και πολλοί από αυτούς τυγχάνουν πνευματικά αναστήματα του μεγάλου αντιπαπικού Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς.

No comments:

Post a Comment