Saturday, September 20, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Πενταπόσταγμα”, το ακόλουθο απόσπασμα συνέντευξης του Ομολογητού Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς κρίνετε την ισλαμική απειλή μέσα από την «αραβική άνοιξη»; Πιστεύετε ότι κινδυνεύει η Ελλάδα και κάθε χριστιανική χώρα από τους μουσουλμάνους;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οπωσδήποτε η ακάθεκτη ορμή των ακραίων ισλαμιστών, των τζιχαντζιστών ονομαζομένων, είναι πολύ ανησυχητική και κρατάει ανάστατο όλο τον κόσμο. Τα στυγερότατα εγκλήματα εις βάρος των χριστιανών των ισλαμικών χωρών, οι οποίοι μέχρι πρότινος ζούσαν αρμονικά με το ισλαμικό στοιχείο, όχι μόνο είναι απαράδεκτα και βδελυρά, αλλά και απάνθρωπα. Οι άνθρωποι αυτοί εν ονόματι του μουσουλμανικού τους θρησκευτικού νόμου επιχειρούν να εξανδραποδίσουν τον χριστιανικό πληθυσμό της περιοχής αυτής, θέλοντας να εξοντώσουν τους χριστιανούς, που τους θεωρούν ως απίστους για τη θρησκεία τους.

Η Ελλάδα μας, θα κινδυνεύσει όντως εάν αλλοτριωθεί από την Ορθόδοξη Πίστη και κληρονομιά της και από τις Ελληνορθόδοξες καταβολές και τις χριστιανικές παραδόσεις της, την λαμπρή ιστορία της και την ανεκτίμητη περιουσία της ως Ορθοδόξου Γένους, αν δεν σταθεί όρθια μπροστά στο ορμητικό ρεύμα της Παγκοσμιοποίησης και της πανθρησκείας και ιδιαίτερα στην παναίρεση του Οικουμενισμού και αν δεν εφαρμόζεται η κείμενη νομοθεσία για τους μετανάστες. Καί οι άλλες χριστιανικές χώρες δεν θα διατρέξουν κίνδυνο αν μείνουν εδραίες στις Χριστιανικές Παραδόσεις τους και στην πίστη στον άγιο Τριαδικό Θεό μας και στον Δομήτορα της Εκκλησίας Κύριο Ιησού Χριστό.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πιστεύετε ότι μπορεί να συνυπάρξει με την πίστη μας η ίδρυση Τμήματος Μουσουλμανικών Σπουδών μέσα στη θεολογική σχολή του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Ελληνική μας Πατρίδα θα ζημιωθή τα μέγιστα πνευματικά, εάν προχωρήσει και υλοποιηθεί το σχέδιο ιδρύσεως τμήματος Ισλαμικών σπουδών στην Θεολογική Σχολή του Α.Π. Θεσσαλονίκης. Δεν έχει καμμία θέση ένα τέτοιο τμήμα σπουδών ετεροθρήσκων στη Θεολογική μας Σχολή, όπως γράψαμε και παλαιότερα. Το Υ.ΠΑΙ.Θ ας αποφασίσει, αν το θεωρεί απαραίτητο, να στεγασθεί και ενταχθεί σε άλλη Πανεπιστημιακή Σχολή.

Εχω κατ’ επανάληψη καταγράψει το βαθύ σεβασμό που αισθάνομαι για τον Σεβ. Κυθήρων κ. Σεραφείμ.

Ομολογητής, πράος, ευγενής, αδιάβλητος ορθώνει πάντοτε το ανάστημά του για να ομολογήσει την αλήθεια του Χριστού.

Στο απόσπασμα της παρούσας συνέντευξής του καθίσταται φανερόν ότι ο Σεβασμιότατος:

1.) Στέκεται στις επάλξεις εναντίον της ίδρυσης Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

2.) Είναι έτσι μια από τις ελάχιστες φωνές που στέκονται παλικαρίσια δίπλα στον Σεβ. Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο που μάχεται σχεδόν μόνος εναντίον της μετατροπής της Θεολογικής Θεσσαλονίκης σε θρησκειολογική.

3.) Κατονομάζει -για μια ακόμη φορά- τον Οικουμενισμό ως τη χειρότερη αίρεση των ημερών μας

4.) Επισημαίνει θαρραλέα τον κίνδυνο από την προέλαση του Μωεμεθανισμού που βάζει σε κίνδυνο την πίστη, τον πολιτισμό και την ελευθερία της πατρίδας μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβ. Κυθήρων για την ορθόδοξη ομολογία του.

Ο αντιοικουμενιστικός αγώνας καρκινοβατεί κυριολεκτικά. Δεν υπάρχει ηγεσία, συντονισμός, σχέδιο, στόχοι ή συνέπεια.

Ο “Ορθόδοξος Τύπος” -πάλαι ποτέ “ναυαρχίδα του αντι-οικουμενιστικού αγώνα”- τώρα είναι ένα προσκυνημένο έντυπο στους πιο βαμμένους εν ζωή οικουμενιστές.

Και ενώ όλα δείχνουν ζοφερά και καταθλιπτικά υπάρχει κάτι πολύ παρήγορο. Και αυτό είναι η παρουσία ορισμένων παραδοσιακών ιεραρχών, οι οποίοι έχουν και φωνή και ανάστημα και θάρρος να ομολογούν με ήθος και με ευγένεια την πίστη μας.

Μεταξύ αυτών ο Ομολογητής -με την όλη σημασία του όρου- Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ.

No comments:

Post a Comment