Tuesday, September 30, 2014

ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ



ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο dogma.gr:

"Την πρώτη του ονομαστική εορτή ως Αρχιερέας γιόρτασε σήμερα ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου οι πιστοί της Ελασσώνας συγκεντρώθηκαν για να ευχηθούν στον νέο ποιμενάρχη τους.

Μετα το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Χαρίτων ανακοίνωσε την τοποθέτηση του αρχιμανδρίτη Βησσαρίωνα Καραλάσκου ως προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ναού και υπευθύνου του νεανικού έργου της Μητροπόλεως.”

Αυτός είναι ο σεμνός και χριστιανικός τρόπος για ένα ιεράρχη να γιορτάσει τα ονοματήριά του. Ούτε πολυαρχιερατικά συλλείτουργα, ούτε πολύεξοδα δείπνα και συμπόσια που κάνουν ορισμένοι αρχιερείς που δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι επίσκοποι του Χριστού και όχι κοσμικοί άρχοντες.

Διαβάσαμε, στη Romfea.gr, την ακόλουθη είδηση:

“Γίνεται γνωστό ότι την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου ε. ε., ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτου των Δικαστικών Λειτουργών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας  κ. Διονύσιος άγει τα ονομαστήριά του.

Κατά την καθιερωμένη από ετών τάξη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα γιορτάσει την ονομαστική του εορτή με Ιερά Αγρυπνία, που θα τελεσθεί την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου ε. ε. και από ώρας 21.00’ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, στην διάρκεια της οποίας θα χειροτονήσει εις Διάκονον τον καταγώμενο από τα Ταρσινά της Κορινθίας νεαρό οικογενειάρχη κ. Νικόλαο Βαρδουνιώτη, χωρίς περαιτέρω εορταστικές εκδηλώσεις και χωρίς να δεχθεί  επισκέψεις εκ μέρους του Ποιμνίου του στο Επισκοπείο.

Στην Ι. Αγρυπνία θα τεθούν σε προσκύνηση τα Λείψανα του Αγίου Διονυσίου, πού φυλάσσονται στην Ι. Μητρόπολη, και καλούνται οι Δικαστικοί Λειτουργοί του Νομού μας να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Προστάτη τους εορταζόμενο Άγιο Διονύσιο, τον οποίο άγρευσε στην Αληθινή Πίστη ο Απόστολός μας Άγιος Παύλος. Καλούνται και οι ευσεβείς Χριστιανοί της Κορινθίας να προσευχηθούν για την προκοπή και ευστάθεια του νεόφυτου Κληρικού της Τοπικής μας Εκκλησίας, για την συνεχιζόμενη κρίση, που μαστίζει την Χώρα μας, τους αδελφούς μας Χριστιανούς που απηνώς διώκονται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και αλλού, την απρόσκοπτη λειτουργία του Δικαστικού Οργανισμού αλλά και για τον ακούραστο Ποιμενάρχη μας, που αναλώνεται για την πνευματική οικοδομή όλων μας, που αποτελούμε το Θεόθεν εμπεπιστευμένο  Ποίμνιό του.”

Η Ανακοίνωση δείχνει ευαισθησία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας αλλά και ορθόδοξο ήθος. Αγρυπνία, προσευχή για την κρίση, δέηση για τους απηνώς διωκόμενους από τους Μωαμεθανούς χριστιανούς αδελφούς μας στη Μέση Ανατολή, και καμία άλλη εορταστική εκδήλωση για τα ονοματήρια του Σεβασμιότατου Κορίνθου.

Αν έλειπε το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο την ημέρα της εορτής του Σεβ. Κορίνθου θα ήταν πολύ πιο πνευματικός ο τρόπος εορτασμού των ονοματηρίων του.

Ταπεινά και υικά συγχαίρουμε, εκ βάθους καρδίας, τον Σεβ. Ελασσώνος και τον Σεβ. Κορίνθου για τον πνευματικό τρόπο που εορτάζουν τα ονοματήριά τους.

Οι επίσκοποι του Χριστού δεν είναι άρχοντες του αιώνος τούτου. Οτι κάνουν πρέπει να μυρίζει λιβάνι και να αποπνέει ευαγγελικό ήθος.

Οι φανφάρες, τα δείπνα, τα πολυαρχιερατικά συλλείτουργα, τα συμπόσια και το κοσμικό φρόνημα δεν έχουν καμία σχέση με τον Χριστό και την Εκκλησία.

No comments:

Post a Comment