Thursday, September 11, 2014

ΩΣΤΕ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Ο ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ;


ΩΣΤΕ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Ο ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Αποτείχιση”, άρθρο του π. Ευθύμιου Τρικαμηνά ΟΛΙΓΑ ΤΙΝΑ ΔΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΥΡΟΥ το ακόλουθο απόσπασμα:

“Ἐσύ λοιπόν θεωρεῖς τόν ἑαυτόν σου Ὀρθόδοξο ἐπειδή κατέχεις τήν θέσι τοῦ Ὀρθοδόξου Ἐπισκόπου Σύρου. Ἔτσι φυσικά σέ θεωροῦν καί οἱ ὑπόλοιποι Ὀρθόδοξοι Ἐπίσκοποι καί μάλιστα ὁ Ἀντιοικουμενιστής Μητροπολίτης Πειραιῶς Σεραφείμ. Μοῦ ἔλεγαν χαρακτηριστικά ὅτι στήν ἑορτή τοῦ Ἁγ. Νικολάου στόν Πειραιᾶ, στήν ὁποία συλλειτουργήσατε, ἄρχισε στό κήρυγμά του ὁ Πειραιῶς Σεραφείμ νά ἐκφωνῆ ἐγκώμια καί ἐπαίνους, τά ὁποῖα ἐνόμισαν οἱ παρευρισκόμενοι ὅτι ἀναφέροντο στόν τιμώμενο Ἅγ. Νικόλαο, ἀλλά τελικά στή συνέχεια διεπίστωσαν ὅτι ὁ Πειραιῶς τά ἔλεγε γιά σένα. Πῶς λοιπόν νά μήν εἶσαι σίγουρος γιά τήν καθαίρεσι καί καρατόμησι καί ἐξόντωσι τοῦ Ἀρχιμανδρίτου π. Εὐθυμίου, ἐφ’ ὅσον ἔχεις τήν καλή μαρτυρία γιά τήν Ὀρθοδοξότητά σου ἀπό Οἰκουμενιστές καί Ἀντιοικουμενιστές Ἐπισκόπους;”

Οι θέσεις μου για την άκαιρη και μη συντεταγμένη αποτείχιση που καταλήγει σε σχίσμα και για τη στάση του π. Ευθύμιου Τρικαμηνά είναι κατ’ επανάληψη καταγεγραμμένες. 

Κακώς προχώρησαν σε άκαιρη και μη συντεταγμένη αποτείχιση ορισμένοι πατέρες και αδελφοί μας ενάρετοι κατά τα άλλα πλην όμως θύματα του εκ δεξιών πειρασμού και όπλισαν τα χέρια των Οικουμενιστών με πυρηνικά όπλα και προπαντός έβαλαν σε θανάσιμο κίνδυνο την ψυχή τους. 

Κακώς συνεχίζει να λειτουργεί ο π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς παρότι καθαιρέθηκε από συνοδικό δικαστήριο πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο ασχέτως αν θεωρεί ότι καθαιρέθηκε δίκαια ή άδικα.

Ορθά υπέδειξαν παραδοσιακοί επίσκοποι στον Πανοσ. Αρχιμ. Ευθύμιο Χαραλαμπίδη να καταφύγει σε άλλη μητρόπολη που έχει παραδοσιακό Μητροπολίτη και να μην προχωρήσει σε αποτείχιση που θα δώσει την ευχέρεια στον Σεβ. Σύρου να τον καθαιρέσει.

Αυτά για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το ποιες είναι οι θέσεις μου.

Το παρόν σχόλιο θα επικεντρώσει την προσοχή του στην πληροφορία του π. Ευθυμίου Τρικαμηνά -η εντιμότητα και η αρετή του οποίου από κανένα δεν διαμφισβητείται- ότι ο Σεβ. Πειραιώς, όχι απλά προσκαλεί τον Σεβ. Σύρου για να συλλειτουργήσει στη Μητρόπολή του, αλλά και τον εκθειάζει με λόγια που τον ανεβάζουν μέχρι τρίτου ουρανού που προσιδιάζουν μόνον σε Αγίους!!!

Ωστε δεν είναι μόνον έναντι του αποτρόπαιου -στη συνείδηση των πιστών- Μεσσηνίας κ. Σαββάτου, που συμπεριφέρεται με αήθεια ο Σεβ. Πειραιώς, τον οποίο καλύπτει ακόμη και όταν τον προπηλακίζει δημόσια λόγω προσωπικής φιλίας, αλλά και έναντι του πλήρως εκκοσμικευμένου οικουμενιστή Μητροπολίτη Σύρου.!!!

Μπράβο Σεβασμιότατε!!!

Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι ο Σεβ. Πειραιώς είναι εξ ολοκλήρου αφερέγγυος. 

Επιτακτική, επομένως, προβάλλει η ανάγκη να αναζητηθεί ηγετικό σχήμα για να συντονίζει τον αγώνα εναντίον του Οικουμενισμού, των νεωτερισμών και της εκκοσμίκευσης και δυστυχώς δεν υπάρχει ηγετική μορφή που μπορεί να διαδραματίσει αυτό τον ρόλο.

Για τον π. Γεώργιο Μεταλληνό καλύτερα να μην κάνουμε αναφορά. Συμπεριφέρεται κυριολεκτικά σαν εξωγήινος. Ο Ηλίας Μηνιάτης και ο αθλητισμός είναι τα θέματα που τον απασχολούν εν μέσω θυέλλης.

Παρακαλώ θερμά τον π. Θεόδωρο Ζήση να φροντίσει για δύο πράγματα: 
1.) Να βάλει σε τάξη το προσκυνημένο σε κάθε βαμμένο οικουμενιστή έντυπο που ονομάζεται “Ορθόδοξος Τύπος” αρχίζοντας από την αποπομπή του π. Βασίλειου Βολουδάκη και του κ. Ζερβού. 
2.) Να μεθοδεύσει την παράδοση των ηνίων του αντιοικουμενιστικού αγώνα στα συνεργαζόμενα χριστιανικά σωματεία.

Είναι ο μόνος που έχει το κύρος να το κάνει και τον παρακαλώ θερμά να μην ολιγωρήσει να πράξει το καθήκον του.

Εχουμε κάθε κατανόηση για την όποια προσωπική ή οικογενειακή του δυσκολία που τον εμποδίζουν να ηγείται με επάρκεια του αντιοικουμενιστικού αγώνα. Υπάρχει, όμως, αδήριτη ανάγκη να υπάρξει συντονισμός της όλης προσπάθειας. 

Οσον για τον Σεβ. Πειραιώς "ευχών χρεία".

No comments:

Post a Comment