Wednesday, September 10, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στη Romfea.gr, το ακόλουθο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προς τους μαθητές και τις μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων:

“Με ιδιαίτερη χαρά επικοινωνώ και πάλι μαζί σας στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Δεν είναι λίγες οι φορές που συναντώ νέους τις ηλικίας σας και μού μεταφέρουν τις αγωνίες τους για το μέλλον. Η εικόνα της πατρίδας μας τους ανησυχεί καθώς εμείς οι μεγαλύτεροι τους έχουμε σε πολλά απογοητεύσει.

Παιδιά μου,

Μη σταματάτε να ονειρεύεστε, μη σταματάτε να βάζετε στόχους, όλα είναι στα χέρια σας, έχετε νιάτα και δύναμη και το μέλλον σας ανήκει!

Όμως μην ξεχνάτε πως οι στόχοι μας πρέπει να συντροφεύονται από την αρετή και την αγάπη και όχι τον εγωισμό και την αυταρέσκεια.

Ο Ιερέας, που τέλεσε πριν λίγο τον Αγιασμό, σας διάβασε μία ευχή και ζήτησε από τον Θεό Πατέρα μας, που είναι η πηγή της σοφίας και της γνώσης, να στείλει στις δικές σας καρδιές αλλά και στων δασκάλων σας πνεύμα σοφίας και σύνεσης, έτσι ώστε να κατοικεί στο σχολείο σας η ειρήνη και η αγάπη του Θεού.

Μην περιφρονείτε, παιδιά μου, τη δύναμη αυτής της θεϊκής αγάπης. Μόνο αυτή η αγάπη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο, μόνο αυτή η αγάπη μπορεί να δώσει νόημα στα όνειρα σας.

Σας εύχομαι η νέα σχολική χρονιά να είναι όμορφη, δημιουργική και γεμάτη γνώση, η αγάπη και χάρις του Θεού να είναι πάντα μαζί σας.

Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά!”

Ωραία όλα όσα λέγει ο Μακαριότατος στους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου και είναι άξιος κάθε επαίνου επειδή είχε την ευαισθησία και τη φιλοπονία να στείλει ξεχωριστά μηνύματα για τους μαθητές Γυμνασίου και του Λυκείου, του Δημοτικού και τους εκπαιδευτικούς για τη νέα χρονιά.

Πλην όμως είναι ο ίδιος Αρχιεπίσκοπος που προωθεί τη μετατροπή του ορθόδοξου ομολογιακού μαθήματος των θρησκευτικών σε συγκρητιστικό-οικουμενιστικό μέσω του στενού συνεργάτη του κ. Σταύρου Γιαγκάζογλου τον οποίο βοηθά παντί σθένει να ολοκληρώσει το καταχθόνιο έργο του, ενώ γνωρίζει ότι σχεδόν στο σύνολόν της η Ιεραρχία, η συντριπτική πλειοψηφία των θεολόγων αλλά και του πληρώματος της Εκκλησίας, θέλουν τα παιδιά μας να διδάσκονται για τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους και όχι το θρησκειολογογικό μάθημα που προωθούν οι οικουμενιστές πολυπολιτισμικοί θεολόγοι.

Παράλληλα δεν είδαμε τον Μακαριότατο να ορθώνει ανάστημα και να συντάσσεται με τον Σεβ. Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο που έμεινε σχεδόν μόνος να αντιστέκεται στην εν εξελίξει προσπάθεια μετατροπής της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης σε θρησκειολογική.

Αυτή είναι η ενδεδειγμένη στάση ενός Πρωθιεράρχη που ενδιαφέρεται να μαθαίνουν τα παιδιά μας και οι θεολόγοι μας την πίστη των πατέρων μας όπως ορίζει και το Σύνταγμα, Μακαριότατε;

No comments:

Post a Comment