Thursday, September 4, 2014

ΟΤΑΝ Η Ι. ΣΥΝΟΔΟΣ ΘΕΟΛΟΓΕΙ ΜΕ ΚΟΣΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ



ΟΤΑΝ Η Ι. ΣΥΝΟΔΟΣ ΘΕΟΛΟΓΕΙ ΜΕ ΚΟΣΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Το πιο κάτω απόσπασμα είναι από το Ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναφορικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τους διωγμούς των χριστιανών σε όλο τον κόσμο:

"Όπως είχε τονισθεί στο σχετικό Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της 26ης Αυγούστου 2014, «σε όλους μας αναλογεί μερίδιο ευθύνης. Στους δυνατούς του κόσμου οι οποίοι επέτρεψαν να ανάψει η φωτιά και ανέχονται να μαίνεται ακόμη. Στους ηγέτες που εκφράζουν τη συμπάθειά τους και τη θλίψη τους, χωρίς όμως να έχουν συμβάλει σε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα προς εκτόνωση της κατάστασης. Στους ποιμένες, ανεξαρτήτως θρησκείας, που δεν αφύπνισαν νωρίτερα τους πιστούς και δεν εξήγησαν ότι η πίστη είναι μέσο αγάπης για τον αδελφό μας και όχι όπλο που στρέφεται εναντίον του. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανυπέρβλητη και χρέος μας είναι να την προστατέψουμε με κάθε τρόπο. Μην αφήνετε τη βία και την οσμή του θανάτου να ποτίσει κάθε γωνιά του πλανήτη».

Ολα καλά και άγια στην Ανακοίνωση, αλλά τι το ήθελαν οι άγιοι αρχιερείς που την υπέγραψαν  εκείνο το “Στους ποιμένες, ανεξαρτήτως θρησκείας, που δεν αφύπνισαν νωρίτερα τους πιστούς και δεν εξήγησαν ότι η πίστη είναι μέσο αγάπης για τον αδελφό μας και όχι όπλο που στρέφεται εναντίον του;"

Καλά δεν ακούν ειδήσεις οι ιεράρχες μας; Δεν έχουν διαβάσει το "άγιο" και "Ιερό Κοράνιο"; Δεν μελέτησαν την Ιστορία του Ισλάμ από την πρώτη μέρα της εμφάνισής του και ισχυρίζονται ότι η μουσουλμανική πίστη έχει στόχο την αγάπη προς τον αδελφό μας;

Αυτά δίδασκε ο Μωάμεθ; Αυτά έβαλε σε εφαρμογή ο ίδιος ο “Προφήτης”; Αυτά έκαναν οι διάδοχοί του; 

Είναι επιτρεπτό η Ιερά Σύνοδος να εξαπολύει εγκυκλίους ή να εκδίδει ανακοινωθέντα με τόσες θεολογικές και ιστορικές ανακρίβειες μόνον και μόνον για να υπηρετήσει ένα κακώς νοούμενο πασιφισμό που είναι συμβατός με τους στόχους και τις σκοπιμότητες της πολιτικής ηγεσίας των ισχυρών χωρών του κόσμου;

Μέχρι πού θα φτάσει πια η εκκοσμίκευση της Εκκλησίας;

No comments:

Post a Comment