Sunday, September 21, 2014

ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ



ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

O Πρίγκηπας Ελ Χασάν μπιν Ταλάλ, μέλος της βασιλικής οικογένειας της Ιορδανίας επεσκέφθη τον Μακαριότατο κ. Ιερώνυμο και του πρόσφερε ένα χαρακτηριστικό δώρο. Το εικονιζόμενο στη φωτογραφία τρίτομο έργο της Μασώρας (Παλαιάς Διαθήκης), της Καινής Διαθήκης και του Κορανίου.

Ο συμβολισμός του δώρου έχει μεγάλες θεολογικές προεκτάσεις και συνάδει με την κακοδοξία του Κορανίου ότι η Παλαιά Διαθήκη (Μασώρα) και η Καινή Διαθήκη έχουν στοιχεία αποκάλυψης του Θεού αλλά ότι το Κοράνιον δήθεν είναι το τελικό απαύγασμα της Αποκάλυψης και ο Μωάμεθ δήθεν ο έσχατος και ο σπουδαιότερος των προφητών.

Συνάδει επίσης με την κακοδοξία της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου περι των τριών Αβρααμικών θρησκειών ως θρησκειών οι οποίες δήθεν πιστεύουν στην ύπαρξη του ιδίου Θεού!!! λες και οι Μωαμεθανοί και οι Ιουδαίοι πιστεύουν στον Χριστό τον μόνον αληθινό Θεό.

Ας μην ξεχνούμε ότι ο πρώτος που άρχισε να χαρίζει "Ιερά Κοράνια" σε Μωαμεθανούς ήταν ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄(Βοιτύλας).

Δεν ευθύνεται φυσικά ο Μακαριότατος επειδή ο Ιορδανός πρίγκηπας του πήρε αυτό το δώρο και ούτε ηταν η ώρα να του κάνει κατήχηση για την ορθόδοξη πίστη, αφού ο μουσουλμάνος Ιορδανός πρίγκιπας τον επεσκέφθη για να συζητήσουν θέματα που έχουν σχέση με τον διωγμό των χριστιανών στη Μέση Ανατολή.

Παρακαλούμε όμως θερμά τον Μακαριότατο με την πρώτη ευκαιρία να κατηχήσει το ποίμνιο της Εκκλησίας για τις αλήθειες της πίστεως και να άρει τον όποιο σκανδαλισμό προεκλήθη από το δώρο του Ιορδανού πρίγκιπα.

No comments:

Post a Comment