Sunday, September 7, 2014

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ! Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ!



ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ! 
Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Σε ρεπορτάζ του κ. Νίκου Μαγγίνα, που διαβάσαμε στο Amen.gr, πληροφορηθήκαμε -με πολύ πόνο ψυχής- ότι θα επαληθευθούν οι φόβοι μας. Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί το Φανάρι, κατά την Θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 30 Νοεμβρίου, που η Εκκλησία μας γιορτάζει την ιερή μνήμη του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέα, Ιδρυτή και Προστάτη της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως:

“Επίσημη επίσκεψη στην Ιερή Καθέδρα της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να πραγματοποιήσει τον Νοέμβριο ο Πάπας Φραγκίσκος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να εξέφρασε την σχετική επιθυμία στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον περασμένο Ιούνιο.

Όπως έχει επικρατήσει μετά την επίσημη επανέναρξη της επικοινωνίας των Εκκλησιών της Ρώμης και της Κωνσταντινούπολης, το 1964, και την άρση των μεταξύ τους Αναθεμάτων, το 1965, οι Προκαθήμενοι τους  ανταλλάσσουν επισκέψεις στις θρονικές εορτές των δύο Εκκλησιών αλλά και με άλλες ευκαιρίες.

Έτσι, εκτός απροόπτου, ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί το Φανάρι στις 29 και 30 Νοεμβρίου, όταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα εορτάζει τη μνήμη του ιδρυτή του, Αποστόλου Ανδρέα.

Ανάλογη επίσκεψη είχε πραγματοποιήσει το 2006 ο Πάπας Βενέδικτος ενώ και οι προκάτοχοί του Πάπες Ιωάννης Παύλος Β΄ και Παύλος Στ΄ είχαν επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον πραγματοποιηθεί η επίσκεψη θα είναι η τρίτη φορά μέσα στο 2014 που θα συναντηθούν ο Πάπας Φραγκίσκος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ύστερα από τις συναντήσεις τους στα Ιεροσόλυμα, τον περασμένο Μάιο, και στην Ρώμη, τον περασμένο Ιούνιο.”

Η παρουσία επίσημης παπικής αντιπροσωπείας στη θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου -της οποίας μάλιστα θα ηγείται ο Πάπας Φραγκίσκος-, σημαίνει πανηγυρική αναγνώριση της προδοτικής για την Ορθοδοξία Συμφωνίας του Μπαλαμάντ ότι ο Παπισμός είναι Εκκλησία με έγκυρα μυστήρια και δεινή στην πράξη συνηγορία υπέρ της κακοδοξίας της “διηρημένης Εκκλησίας”.

Οσο και αν η ανταλλαγή αντιπροσωπειών στις θρονικές εορτές του Βατικανού και του Οικουμενικού Πατριαρχείου δεν είναι κάτι καινούργιο -έχουν καταστεί δυστυχώς θεσμός τα τελευταία χρόνια-, η μετάβαση του Πάπα Φραγκίσκου στο Φανάρι -ως εικός- θα προκαλέσει βαθύτατη θλίψη και μεγάλο σκανδαλισμό στους πιστούς.

Ουδόλως αμφιβάλλουμε ότι θα υπάρξει και πάλιν “λειτουργικός ασπασμός” κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας -όπως έγινε κατά την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου και όπως έγινε κατά την ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου στην οποία -ως μη όφειλαν- παρέστησαν ο Παναγιότατος, ο Σεβ. Βολοκολάμσκ και άλλοι ορθόδοξοι ιεράρχες. 

Και ο Θεός ξέρει, εκτός από το “λειτουργικό ασπασμό”, πόσων και ποιων άλλων προχωρημένης φύσεως συμπροσευχών θα γίνουμε μάρτυρες.

Ολα αυτά εντάσσονται στους σχεδιασμούς των Οικουμενιστών, οι οποίοι με εργαλείο τον “λαικό οικουμενισμό”, επιβάλλουν στο λαό του Θεού σιγά αλλά σταθερά και επίμονα, την κακοδοξία ότι δήθεν ο Παπισμός δεν είναι αίρεση αλλά “αδελφή Εκκλησία”. 

Γι’ αυτό ακριβώς ο Παναγιότατος δεν δίστασε πρόσφατα να αποκαλέσει τον αιρεσιάρχη Πάπα Φραγκίσκο “άγιο αδελφό” ένα χαρακτηρισμό τον οποίο ένας Πατριάρχης ή επίσκοπος απονείμει μόνον σε ορθόδοξο συνεπίσκοπό του.

Προσευχόμαστε ο Θεός να κάνει το θαύμα του και να ματαιώσει το επικείμενο μαγάρισμα της θρονικής εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου.

Είναι τόσο αποκαρδιωτικό να βλέπουμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη να συναντάται πιο τακτικά με τον αιρεσιάρχη του Βατικανού παρά με τους Προκαθημένους των Ορθόδοξων Εκκλησιών. Οπως μας υπενθυμίζει ο κ. Μαγγίνας θα είναι η τρίτη φορά αυτό το χρόνο που θα συναντηθεί ο Παναγιότατος με τον Πάπα Φραγκίσκο. 

No comments:

Post a Comment